Wordt 2015 beter dan 2014?

Deze dagen kijk ik meer digitaal om mij heen dan gebruikelijk. Meer in de betekenis van naar andere blogs en websites. Zeker als ik een nieuwtje breng dat misschien helemaal geen nieuwtje is. Maar ik kijk ook naar de verslagen over de gebeurtenissen rond de jaarwisseling.

“Doe jij straks nog een rondje vreugdevuur?”, vraagt Mark mij omdat hij dat van de opa van zijn kleinkinderen zo gewend is. Maar ik vind het niet zo leuk meer om langs de vuren te fietsen. Overdag krijg je al half gevulde bierblikjes achter je aan gegooid en met je camera ’s nachts aan komen bij een enthousiast drankfeestje rond een illegaal vuur heeft al eerder spannende momenten opgeleverd.

Degene die het verst af stond van het vuurwerk voor de deur in de Rozenstraat, Lida, kreeg een stukje ratelband in haar oog. Gelukkig geen stuk Ratelband met een hoofdletter (..) maar Lida was meteen van de kaart. Gedachten als, raak ik mijn oog kwijt, kan ik ooit nog scherp zien en meer raasde door haar nieuwjaarshoofd. Geen paniek vindt Mariëtte geruststellend, het is ‘gewoon’ een wondje op je oog.
Toch maar even langs de Huisartsenpost aan de Leyweg vindt Robin. Daar krijgt zij na enig druppelwerk het advies rechtop te gaan slapen en de volgende ochtend om tien uur (!) op de polikliniek langs te komen. Een goed begin …

Wordt 2015 beter dan 2014, lijkt dan al beantwoord: het begin van een slecht jaar. Voor wie wordt 2015 beter dan 2014, kan ik beter vragen.

Voor de doorsnee inwoner van Den Haag?

Zonder Haagse Harry en zijn geestelijk vader Marnix Rueb? Dachutnie!

Het Spuikwartiertje dat langer gaat duren dan wij van de HSP hadden verwacht.

Volksfestijn nummer één – vreugdevuren – tot sociaal erfgoed verheven.

Den Haag mag sinds 250 jaar op Hofvijver weer groots vuurwerk (Staatsloterij) afsteken.

Eerste Halsbandparkiet met nummerbord gesignaleerd.

Robots en Drones gaan ons bestaan vergemakkelijken

Den Haag heeft in haar eigen binnenstad een klooster dat bier brouwt.

Fietsers mogen in Den Haag hun fiets gratis bewaakt stallen.

Ik krijg bericht van de gemeente dat mijn gestolen/verloren camera niet is gevonden en ‘daarom’ (?) uit de database wordt gehaald!?!

Mensenhaar blijkt als broodverbeteraar in supermarktbrood te zitten

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar waarom meld je niet zelf je verwachtingen voor het nieuwe jaar? Tot die tijd wens ik je alvast een geweldig 2015 waarin al je verlangens worden gerealiseerd.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.