“Om reacties tegen te gaan …”

Een website van gemeente of overheid moet alle soorten reacties kunnen verwerken. Dus als je bij Denhaag FM eerst lid moet worden van Facebook klopt dat gewoon niet.

Dat jij handige dingen bedenkt of fouten wilt melden, hebben zij blijkbaar liever niet. Net als ons eigen medisch centrum (MC).

Bij het MC moet ik als ik ingelogd ben en naar het contactformulier ga opnieuw mijn complete doopceel, geboortejaar, datum, adres etc. invullen. Ik bén al ingelogd maar tóch moet ik opnieuw mijn persoonsgegevens invullen. “Dat is om te veel reacties te voorkomen!”, weet de verantwoordelijke voor internet mij in vertrouwen te vertellen!?!
Nou, dat kan wel kloppen want ik had er al eigenlijk meteen geen zin meer in.
Ingelogd zijn, heeft namelijk niets meer te betekenen dan dat ik een beetje kan rondkijken in mijn eigen gegevens. Maar die blijken niet te kloppen met de praktijk! Als ik daar ter plekke de baliemedewerker, zittend achter een beeldscherm, over aanspreek, antwoordt hij:
“Ik moet uw nieuwe gegevens natuurlijk wel dóór krijgen!?!”

“Maar dat kan kunnen jullie toch alleen vanuit hier? En die gegevens hébben jullie toch? Ik heb ze zelf van jullie gekregen!?! “

Hier zijn wij voorlopig nog niet uit. Naar een incidenteel vertrouwelijk e-mailadres heb ik mijn actuele gegevens nu verzonden. Afwachten maar …

Om reacties tegen te gaan
Nog zo een. Als ik het zoveelste krantenbericht lees over de ‘Wijkenaanpak voor Haagse Kracht’ van wethouder Bladibla zie ik dat lezers op dit bericht kunnen reageren vóór zondag 15:00 uur naar xx.xxxxx@ad.nl!?!

2015/01/img_5392.jpg

“in de sociale lift naar een hoger niveau”; zal de redactie van het AD ook liever geen reacties meer ontvangen?

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.