Verstoppertje spelen in VROM

Ik had mij al eerder verbaasd over de afsluiting van de doorgang tussen Den Haag Centraal en de Turfmarkt richting Centrum. Ik sloeg er verder geen acht op omdat ik met de fiets snel een andere route kan kiezen.

IMG_5464

en opnieuw wordt er gebroken in een betrekkelijk nieuw overheidsgebouw, het vroegere VROM

Al cruisend rijd ik om de grootste en langstdurende bouwput van Den Haag, Den Haag Nieuw Centrum en zie alweer een behoorlijk breekwerk aan het voormalige VROM gebouw.
Maar VROM heet allang geen VROM meer hoor ik van een passerende ambtenaar. De directies binnen het voormalige VROM zijn verdeeld onder de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en zo meer. Het indrukwekkende gebouw is leeg. Er werken geen mensen meer in waardoor het: “een uitstekende locatie is om verstoppertje te spelen”, aldus de wijsneus.

Daarom zijn er verkeersregelaars die de doorgang tussen het station en de Stad zo nu en dan openstellen en weer afsluiten. De rijksoverheid wordt kleiner, en de overblijvende ambtenaren kunnen met minder ruimte toe door het gebruik van flexplekken. Na de verbouwing wordt het pand aan de Rijnstraat dan ook een flexibel rijkskantoor, geschikt voor meer organisaties. In 2017 komen de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Infrastructuur en Milieu erin, samen met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). In totaal komen er 4.400 werkplekken voor meer dan 6.000 gebruikers.
Dan kan het professionele verstoppertje spelen pas écht beginnen.

Eén reactie

  1. Ongelofelijk dit kost allemaal niets, hoelang staat dit gebouw er nou? En dan nu al weer verbouwd moeten worden? Hoe de overheid maar smijt met geld, en wij hiervoor kunnen opdraaien. Niet te geloven.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.