Haagsche Stadsfiets?

Het is zeker bekend dat Hagazine ’s zaterdagochtends in de Reinkenstraat passeert en zaken vastlegt. Want zo mooi als deze Haagsche Stadsfiets erbij staat, kan geen toeval zijn.
IMG_5555

En inderdaad kan ik mijn camera niet meer inhouden bij het zien van deze gloednieuwe groengele fiets

Nooit van gehoord de GroenGele Haagsche Stadsfiets. Dus ff zoeken op het net voor meer informatie … Blijkt de fiets al sinds 2013 tot het straatbeeld te (zouden moeten) behoren!?!

De promotie van de fiets loopt niet echt gesmeerd. Voor 9,50 euro kun je de fiets een dag huren. Maar waar zijn de Haagsche Stadsfietsen te huur? Waar staan ze? De website opent een wereld van onbegrip. En als je de fiets fotografeert en de opname op Facebook (not!) zet kun je een prijs winnen: jawel, een dag fietsen op een Haagsche Stadsfiets!

4 reacties

  1. In Parijs zie je dit ook al jaren. Af en toe een vrachtwagen, die de overtollige fietsen ophaalt en ze naar een punt brengt waar er te weinig staan.

    Like

    • Klopt Hennie, maar dan professioneler met op meer plekken haal en breng stations waar je de fiets kunt halen of brengen. In Nice zagen wij een soortgelijk plan Velobleu waar je lid kan worden van het plan en waar je met je betaalpas en je persoonlijke gegevens ook als toerist de fiets kan huren. Je hoeft de fiets niet terug te brengen op dezelfde plek want er zijn op vele plekken van die parkeerunits waar je hem kwijt kan.

      Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.