Misschien valt het niemand meer op, maar oplichters blijken ongehinderd hun gang te kunnen gaan met het posten van hun financiële fuiken (phishing).
Er was een dag dat wel vier verschillende financiële instellingen oproepen aan lezers deden die van géén van die banken afkomstig waren!
de SNS-Bank … Not!
de Rabobank … Not!
de ING-Bank … Not!
Hoe is te voorkomen dat deze financiële knoeierij ongehinderd in onze mailboxen blijft binnenkomen? Is hier geen taak voor de overheid weggelegd?
Dit is op DenHaagOrg herblogd.
LikeLike
Beetje raar als criminelen wel een computer mogen hebben maar goedwillende naïevelingen niet. Goede voorlichting aangevuld met een vrijwillige cursus zou hier beter op z’n plaats zijn.
LikeLike
Bedankt voor de tip Niek.Maar wat kunnen ze dan verder wanneer je ter goeder trouw zo’n pasje aanvraagd?
LikeLike
Het gaat niet om het pasje, want dat krijg je via de gewone post vooraf gegaan door ook weer een melding per brief van de bank aangeboden. De gegevens die jij gaat invullen in de (phishing) mail, gaan de criminelen gebruiken om bij jouw bankgegevens te komen. Zij kunnen zich vervolgens bij de bank legitimeren met jouw gegevens.
LikeLike
Hmm, de overheid die mijn berichten controleerd op spam?
Buiten dat, geld wn overheid hebben toch niets met elkaar te maken?
Wat we moeten stoppen is dat banken daadwerkelijk via e-mail communiseren. Dan weet je zeker dat een e-mail niet van de bank is.
En ja wij moeten naievelingen beschermen.
Naief zijn is geen schande.
LikeLike
Banken communiceren niet via e-mail. Alles wat je ziet van banken in de mail is niet van de bank. Volgens mij is het een kleine moeite voor de provider om phishingmail met hun domein te stoppen als daarom gevraagd wordt. Toen ik een provider erop opmerkzaam maakte, kreeg ik het verwijt dat zij hier niets aan konden doen!?! Nota bene gaven zij een cursus hoe je mail professioneel kan gebruiken, lees misbruiken.
LikeLike
De overheid is er niet voor om naïevelingen tegen hun onwetendheid te beschermen.
Mensen moeten beter opletten.
Juist die roep om alles maar aan de overheid over te laten heeft de kosten gigantisch doen oplopen.
Sommige mensen moet je gewoon geen computer willen geven 😦
Als het aan ons lag, dan zou je je pas een internetabonnement mogen afsluiten als je je digitale rijbewijs hebt gehaald middels een examen waarbij je hierover vragen krijgt.
http://www.komp-u-ter-hulp.nl/Dubbelklik%20locaties/dubbelklik.htm
LikeLike
Dus mogen onverlaten maar raak nepdocumenten op het internet plaatsen? En mag iedereen phishing bedrijven met gebruikmaking van originele logo’s en valse ondertekeningen? Volgens mij kan juist dáár een cybercop goeie resultaten bereiken.
LikeLike