RAP ’58 populair bij Niels

Grappig dat de oude bromfiets, merk RAP, uit 1958 zo in de smaak valt bij Niels van 21! Samen met zijn vader knapte hij de brommer op zodat hij deze dagelijks kan gebruiken. Zo zie ik hem in de Galvanistraat aan komen rijden en ik maak er een babbeltje over. 

Vlak naast de Galvanischool wonen is wel makkelijk zeker in het verleden? Nou nee dus. Niels heeft helemaal niet op deze school gezeten maar volgde onder meer de Vrije School. De RAP Imperial uit 1958 heeft hij op Marktplaats gevonden. Die zag er niet uit en samen met zijn vader heeft Niels het motorblok gereviseerd. Zelf heeft hij de niet originele onderdelen verwijderd. De budysit heeft een kleine beschadiging die hij met een gebaar tracht weg te poetsen. Daar gaat hij vast nog wel iets voor bedenken.

Ik wil de brommer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terugbrengen. Hier en daar nog een beetje schuren, de roest wegwerken en zo. Ook de kleur wil ik zo houden. 

Het doet mij zo denken aan de tijd dat ik zelf met mijn Puchje bezig was. Kopje afvlakken, cylinder laten uitboren, zodat je net iets meer power had … Verstelbare sproeiers die je half voorover gebogen onder je hoge stuur al rijdend moest afstellen; levensgevaarlijk. En vooral opletten dat je niet te hard reed wanneer er poltitie in de buurt was. 

Allemaal te beleven tijdens de jaarlijkse Kauwe Klauwe Puchtoch die dit jaar 2015 vanaf Surfdorp F.A.S.T. vertrok.

Beelden van Frans (de Haagse Ooievaar) Schmit

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.