De Tango van De Sloop regeert

Wat vandaag niet kan worden verhuurd wordt maar gesloopt.

IMG_5779

zoals hier op de Binckhorstlaan tegenover de McDonalds

Twaalf jaar geleden reden wij hier onder begeleiding van Maarten Schmitt, toenmalig stadstedenbouwer van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag langs zijn favoriete plekken (Schmitt’s Favourites). Over de Binckhorstlaan vertelde Schmitt dat deze een boulevard moet worden voor stedelijk wonen en werken. En over het Prins Clausplein droomde Schmitt een gebied als La Défense bij Parijs.

Hier regeert De Tango van De Sloop

Ik ken deze hoek niet anders dan van de witte leegstaande gebouwen waarop jarenlang de makelaarsborden schreeuwden om verhuurd te worden. Vandaag geen verbouw tot appartementen, geen asielzoekers woonruimte maar ordinaire afbraak. Paneel voor paneel verdwijnt in de containers: De Tango van De Sloop regeert.

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.