Street Art Den Haag heeft fiets- en wandelroute

Geweldig dat de graffiti kunstwerken op de transformatorhuisjes in Segbroek Den Haag nu ook via digitale wandel- en fietsroutes te vinden zijn.

Apetrots is wethouder Joris Wijsmuller dat hij deze ontwikkeling in zíjn Segbroek kan presenteren. Een reuze streetart-routefolder als model van de gratis verkrijgbare plattegrond wordt behendig van de strik ontdaan en vervolgens enthousiast boven het hoofd gehouden. “Makkelijk voor als je geen mobiel bezit,” grapt Jochem die tot dan het gebeuren vlot presenteert.

IMG_5869

supervet vindt Joris Wijsmuller het dat hij in zíjn Segbroek de The Hague Street Art Route mag presenteren

Geen Street Art zonder website! En gezamenlijk aftellen gevolgd door applaus brengen de grafisch fraai vormgegeven website thehaguestreetarttour.com tot leven. In de presentatie op het scherm zijn de functies van de site knap verwerkt en duidelijk zichtbaar.

Yscha heeft dan al vrolijk uitgelegd dat zij tijdens haar stage in Amerika (Philadelphia) dit soort kunstontwikkelingen normaal zijn en nog groter toegepast ziet. Kunst op straat heeft ook daar een preventieve werking op vuile graffiti en het beschermen van straatmeubilair.

Gewapend met een iPad wandelt Joris Wijsmuller nu als een rattenvanger van Hamelen met de gasten van de opening achter zich aan De Nieuwe Regentes (DNR) uit naar de nabij liggende transformatorhuisjes op de Regentesselaan.

IMG_5870

na drie kunsttransformatorhuisjes op de Regentesselaan is het gezelschap wel klaar voor het vervolg van de borrel in de DNR

Daar krijgt het gezelschap uitleg van Jochem over de manier van kunstaanpak door de zoals dat zo mooi heet, graffiteurs. Slimmerds hebben het routekaartje bij zich gestoken waarop al het een en ander aan informatie is af te lezen.

Er blijft dan een geanimeerd gebeuren over in de hal van het voormalige zwembad annex badhuis in de Weimarstraat. Hier blijven kunstenaars, betrokkenen en geïnteresseerden druk aan de praat over dit toch wel zeer artistieke project.

Anti Graffiti project Segbroek (2009)

Anti Graffiti Special 

2 reacties

  1. Ik zie wel dat alleen 1 bepaalde regio gedekt is. Mis gelijk Sneeuwitje waar ik zowat elke dag langsrijd. En ik zou een eerbetoon aan bv Napaku ook wel mooi vinden daarin. Ben een leek dus al er voor mij al dingen ontbreken dan ik voor de liefhebber dat er nog meer aan ontbreekt. Maar goeds, wel een zeer fraai initiatief dat zomaar zou kunnen uitgroeien tot een volledige collectie. Is het een open toepassing onder Creative Commons? Kan iedereen hier zaken aan toevoegen?

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.