Wat heeft Schevenings bier met De Blauwe Aanslag te maken?
Vandaag lees ik in het AD Den Haag dat op Scheveningen bier wordt gemaakt. En wel op de Treilerweg. En dan herinner ik mij ineens dat ik van dat bier zelfs al heb mogen proeven. Jawel ik heb al een Bomschuit op!
En dat was tijdens de Herman Rosenberg story over ‘de Blauwe’ in het Haags Historisch Café in MuZee café De Vleet.
Op zoek naar de videobeelden, blijk ik de drie typen bier met verschillende kleuren labels, hier al te kunnen presenteren.
Je kunt drie flesjes net zien staan op de toonbank, als directeur Paul de Kievit de primeur vertelt. Ik kan er dan ook niet meer omheen om dit bier aan een proeve te onderwerpen. Resultaat: ik vind het heerlijk van smaak en gisting. Maar ik laat het graag aan anderen over deze biersoorten op hun smaak te waarderen. Want over smaak valt niet te twisten. En helemaal niet over bier van hier!