Nationale Bunkerdag groot succes

DenHaagOrg

Na de eerste succesvolle lokale editie in Den Haag vond op zaterdag 6 juni, op D–day, de eerste nationale Bunkerdag plaats. Bunkers langs de Nederlandse kustlijn werden één dag lang opengesteld voor het publiek. De interesse voor deze tastbare herinnering aan ’40–’45 in de vorm van de Atlantikwall is groot. Zowel ouderen als toeristen en jonge gezinnen klommen door de soms nauwe doorgangen om de bunkers van binnen te bekijken. De organisatie heeft de ambitie om de Bunkerdag jaarlijks in het weekend rond 6 juni te laten plaatsvinden.

Het programma bood voor de ruim 9000 bezoekers diverse activiteiten in en rondom de bunkers, tankwallen en loopgraven, die een onderdeel zijn geweest van deze verdedigingslinie. Op het eerste gezicht ogen de bunkers allemaal hetzelfde. Toch is dat niet waar: sommige bunkers zijn zijn tijdens de Koude Oorlog door het Nederlandse leger in gebruik genomen, andere zijn tot woning omgebouwd, doen dienst…

View original post 374 woorden meer

2 reacties

  1. De bunkers hebben voor mij altijd een angstige herinnering,daar mijn moeder mijn broertjes altijd op het hart drukte wanneer zij in de duinen gingen spelen denk er om niet in de bunkers!! Ik had daar zo mijn eigen fantasieen bij,haha mooi initiatief overigens.

    Like

  2. Ben in twee bunkers geweest een in Kijkduin en een bij villa Sandhage in de buurt maakte nog een doodsmak door in een niet afgedekt gat te stappen #fail van mij als van de organisatie ,ik was niets van plan maar het was een impuls dus geen verlichting bij me.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.