Norfolk Playground even Volvo Ocean Race dorp

Niet eerder heb ik mijn strandslag 12 zo veranderd gezien als tijdens het Volvo Ocean Race evenement 2015. Tijdelijke trappen leiden naar tijdelijke plateaus en bruggen. En overal poorten met nauwe stalen doorgangen.

IMG_0385-1
Normaal probeer ik unieke situaties vast te leggen waar een ander niet zo snel aan denkt. Ik zie altijd alles anders. Maar de beelden die Life At The Extreme levert zijn onovertrefbaar.

Ik had gewoon thuis moeten blijven of de iPad mee moeten nemen.
IMG_0388
Daarop zie ik ook dat de winnaar van Leg 9 team AlviMedica maar liefst anderhalf uur eerder finisht dan de volgende.
IMG_0372
met de live beelden vanaf de AlviMedica is het aanmeren en het begroeten uitstekend te volgen
En dan heb ik het wel over 02:00 uur na middernacht: maar liefst zes uur later dan ik met mijn camera klaar stond tussen het publiek!!!

’s Nachts zijn de fraaiste beelden en interviews life te zien tussen de Virtual Eye Tracker studio en de varende teams.
IMG_0379
Fris als een hoentje is het studiokoppel ook om halfdrie ’s nachts met de bemanning in gesprek

Cameralenzen waar de golfslag woest tegenaan beukt, klaren zonder druppels op. Alsof je aan boord bent, geweldig.

Wat een sof is het dan te vroeg aanwezig te zijn in de omgeving van de haven. Totdat natuurlijk het eerste schip binnenvaart.

IMG_0369-0Het enthousiaste publiek dat het geduld had te wachten, wordt beloond. Ook met de beelden van de camera op de AlviMedica 4 is het aanmeren en het begroeten uitstekend te volgen. Dichterbij kan ik niet zijn. Geweldig!

En nu meteen naar bed want slechts negen uur later, gaat de winnaar alweer in de touwen, zo hoor ik van de gespannen kijkende manager: “Het is nog te vroeg om te juichen, er moet nog hard gewerkt worden om als winnend team te eindigen!”
IMG_0392
er moet nog hard gewerkt worden om als winnend team te eindigen

In de volgorde van binnenkomst met de anderhalf uur voorsprong, vertrekt Team AlviMedica om 12.00 uur. Anderhalf uur later pas de nummer twee etc. Allemaal perfect aangegeven in de Official Time Keeper. Iets te laat voor de start, zie ik de AlviMedica vertrekken richting het Zweedse Gothenburg, begeleid door enthousiast volgende boten .

IMG_0383
AlviMedica op weg naar het Zweedse Gothenburg met enthousiast gevolg …

Eén reactie

  1. Mijn bedoeling was ons “avontuur”… rondom de VOR aan jou te mailen. Zoals ik begrijp ben jij dus ook naar het vertrek van de schepen wezen kijken en hebben we elkaar niet getroffen en dat vond ik jammer. Vandaar mijn mailtje… Groetjes, Paul.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.