Hermance keert zich om …

Het Tournooiveld en Korte Voorhout zijn de komende tijd het toneel van grootscheepse opbrekingen.

IMG_0644
de koppen van de bouwpalen markeren de grens van de tweelaags parkeergarage

Verkeersregelaars schreeuwen hun longen uit het lijf om toeristen en andere voetgangers buiten het doorgaand verkeer te houden. Ergernis alom, zowel van de regelaars – het staat toch duidelijk aangegeven?- als van de wandelaars – hoe kom ik hier terecht dan?

IMG_0643
goed aangegeven? Hoe kom ik hier terecht dan?

En dit alles draait om de parkeergarage in aanbouw onder het Tournooiveld. Tweelaags voor 320 plaatsen boven de 500 ongebruikte onder het Malieveld! Ach, ach wat zou Hermance Schaepman hier verdrietig om zijn. Even dacht ik nog dat de Amerikaanse Ambassade erbij betrokken was, maar die heeft een omheining waarvan ik al jaren denk dat ze aan het verbouwen zijn. Die valt nu in zijn geheel weg achter de opbrekingen voor de deur.
Italiaanse sferen
Het terras van het voormalige Taste The Wine Bar dat respect afdwong als je erlangs fietste, is drastisch ingekort en heet nu Ciao Ciao: een perfecte naam voor een horecalocatie die het moet hebben van een uitzicht op tuinposters. De fotografisch vastgelegde omheining moet de indruk wekken in Italiaanse sferen te verkeren. En om de voetgangers het nog wat moeilijker te maken zijn aan beide kanten van het ingekorte terras fietssluisjes geplaatst.

IMG_0641
een lange bouwschutting leidt je naar het punt waar het terras van Ciao Ciao begint

Zo sta ik ongewild met mijn fiets aan de hand tussen de tafeltjes te wachten op enkele restaurantbezoekers die mijn kant uitkomen. Ik hoop dat deze doorgang voor Ciao Ciao wordt hersteld voordat zij haar naam eer gaat aandoen.
Toekomstbeeld onbekend!
De Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed adviseert om van het bestemmingsplan eerst een beeldkwaliteitsplan te maken zodat iedereen kan zien hoe het Tournooiveld er straks uit komt te zien. Zo lees ik in Den Haag Centraal.

De verantwoordelijke wethouder Boudewijn Revis heeft tot op heden geen beeldkwaliteitsplan overlegd.
De gemeenteraad heeft een bestemmingsplan vastgesteld zonder kennis van het toekomstige beeld van het Tournooiveld!

Parkeergarage Tournooiveld in aanbouw.

3 reacties

  1. Spreek ook maar eens met Café de Bieb, die meer dan 2 jaar geen terras maar een schutting voor de deur hadden! Het houdt nooit op in Den Haag, wat een ellende.

    Like

  2. Mijn ervaring: verkeersregelaar staat te spelen met z’n telefoontje en springt op het laatste moment voor m’n fiets om me tegen te houden…

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.