Megabyte vlieger van 106 meter kiest luchtruim

Onder stralende weersomstandigheden met de Scheveningse Pier als achtergrond verheft de grootste vlieger van Europa zich traag van het Noorderstrand.

IMG_2633
allerlei trucs zijn nodig om de Megabyte van ruim honderd meter de lucht in te krijgen

Een team van tien personen en een shovel staan klaar om het gevaarte in bedwang te houden. De ultieme poging de Megabyte van 106 meter los van de grond te laten komen lukt met behulp van hotpants. Dit damesonderstel hangt al goed in de wind en moet de bek gaan opentrekken zodat de wind ook daar kan binnenkomen.

IMG_2634
er is genoeg te zien tijdens de 36ste editie van Vliegerop het Vliegerfeest van Scheveningen

Enkele tientallen vliegers van megaformaat en originele vormen hangen dan al geduldig in het zwerk te wachten. De octopus, het zeepaard, de cowboy, de snoeprol etc. De gigantische rups zijn ogen moeten opbollen zodat zijn bek opengaat en er meer lucht naar binnen kan komen, horen wij van de enthousiaste commentator.

IMG_2641

Ik denk dat de Megabyte het geschreeuw van de man niet meer aan kan en daarom maar los komt onder de symbolische klanken van ‘Also sprach Zarathustra

Tijdens de 36e editie van het Scheveningse Vliegerfeest komen vliegeraars uit heel Europa hun speeltjes showen. Op de achtergrond ontwaakt de Pier die dit weekend het TodaysArt festival op bezoek heeft.

Het Vliegerfeest is op zaterdag 27 en zondag 28 september 2015 gratis te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur ten noorden van de Pier.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.