Gratis Haagse Fietspaden App via QRcode

Wij kennen natuurlijk allemaal de grappige tekstfouten op verkeersborden bij Haagse wegopbrekingen, eigenlijk verkeerdsborden dus. Ik stelde daarover eerder al het VRK samen, het Verkeersbordenrariteitenkabinet.

Daar zie ik vandaag een vernieuwing in op een opgebroken fietspad: een bordje met de summiere tekst, ‘Volg de APP‘ met een QRcode eronder.

IMG_2920

QRcode vertelt via gratis app wanneer, wat en waar in Den Haag aan fietspaden wordt bewerkt

Dat is nog eens innovatief van de dienst Stadsbeheer waar dit onderhoud onder valt. Maar om het appen op de fiets tegen te gaan is het gebruik van QRcode natuurlijk niet echt veilig, zul je denken. Maar dat is in dit geval onterecht. Het bord is geplaatst tegen de rijrichting van het fietspad in en blijkt van de aannemer te zijn die de fietspaden in Den Haag in onderhoud heeft. Het biedt na scanning alle informatie over het programma fietspaden in onderhoud.

Grappige bijkomstigheid is dat de app vanaf dit QRbord gratis te downloaden is terwijl via de site van de gemeente de app € 2,99 kost.

Download de Fietspaden app
VRK verzamelde verkeerdsborden
QR-code volgens Wikipedia

4 reacties

    • Zo heb ik hem wel vanaf de foto op mijn iPhone gescanned. De QRcode stond er wel een beetje scheef op maar werd toch actief.

      Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.