Hofje van Wouw is meer dan een hof alleen …

Sinds stichtster Cornelia van Wouw in 1647 haar idyllisch onderkomen startte heeft het ‘Hofje van Wouw’ vele maatschappelijke veranderingen ondergaan.

Wie de Hof van Wouw nu binnenwandelt aan de Lange Beestenmarkt krijgt een geheel andere indruk dan door de groene poort aan de Brouwersgracht nummer 30.
Zie het als een soort theater waar je via de ingang op de Lange Beestenmarkt de toneelzaal betreedt en je achterom vanaf de Brouwersgracht tussen de coulissen terecht komt. Hier wordt gewerkt aan historische groenteteelt en tuinbouw. Hier wordt het verleden met behulp van vrijwilligers in stand gehouden.

De Tuinkamer
Maar er is meer. Want binnen deze historisch ommuurde omgeving is er De Tuinkamer. Een stijlvolle vergader en party locatie die in december weer helemaal in de stijl van de feestdagen is aangekleed.
Jeanne Kamerlingh Onnes heeft hier de leiding. Zij is een nazaat van de oorspronkelijke stichteres Cornelia van Wouw en de huidige regentes.

Ik spreek haar aan als zij net voor een aantal onderwijsvertegenwoordigers een inleiding heeft gehouden over en in de fraaie botanische tuinkas. Vuurkorven knapperen gezellig op de achtergrond als zij mij een kop soep aanbiedt, erwtensoep wel te verstaan met Turks brood dat net na de lunch nog voldoende aanwezig is.

De Tuinkamer is een locatie in een historische omgeving waar je ook tijdens de feestdagen, een bijeenkomst, vergadering of diner een bijzonder en uniek karakter kan geven. Zoals onlangs nog voor de achtste keer het optreden van het Dickens Koor Octavia .

img_1399het Dickens koor gezelschap Octavia trad voor de achtste keer op tijdens de Kerstviering in De Tuinkamer van de Hof van Wouw

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.