Internationaal Vredespark is geen grap …

‘Suffe natuur verrijken met Cultuur’, zo omschrijven de voorstanders van het Internationaal Vredespark hun wens voor verandering. Ook het ‘geestdodende Zorgvliet’ gaat hiervan deel uitmaken.

Een opengebroken stad is voor de Haagse bestuurders blijkbaar niet voldoende: laten we de parken er ook bij betrekken en met afgravingen en rood-wit tape doorkruisen, klinkt het. De gemeente hoopt dat het park in 2030 (!) klaar is.
Zes bruggen over de Waterpartij. Zes meter brede betonwegen door de natuur trekken en waar mogelijk de onverharde wegen verharden.
Zoals ook het rode fietspad door het Haagsche Bos hierin al vóór ging en daarmee de historisch onverharde structuur om zeep hielp!

Ja, geen verandering is onze wethouders te min als er het woordje Internationaal of World in voorkomt. Dat zij daarmee haar bewoners en eigen natuurbeleid passeren, gaat hen in dit stadium volkomen voorbij. Mogelijk spiegelen zij zich in hun megalomanie aan het eerste Unesco Internationaal Vredespark op de grens van Canada en de Verenigde Staten.

img_3003

Voor toeristen en expats is de gedachte; maar wat als expats deze kaart nu aan het verspreiden zijn?

img_3002

onderhoud ja! Vermarkten NEE!

Reageren
Alle Hagenaars mogen laten horen wat zij van het plan vinden. Al veel mensen hebben tijdens de inloopbijeenkomst op 1 december het reactieformulier ingevuld en ingeleverd.

De termijn van reageren is met 2 weken verlengd. In plaats van tot en met 3 januari 2016, kan tot en met 17 januari 2016 worden gereageerd op het plan. Je kunt per per e-mail reageren naar:
info-internationalezone@denhaag.nl

of per post sturen naar:

Gemeente Den Haag

Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Afdeling Projectmanagement Den Haag (PmDH)

t.a.v. mevr. M. Dijkstra

Postbus 12655

2500 DP Den Haag

onder vermelding van ‘Internationaal Park’.

Drie Haagse parken komen samen in het Internationaal Park

Ook goed om te weten:
De Vrienden van het Vredespark

De gemeente heeft het plan Internationaal Park ter inzage gelegd. Het plan is gemaakt in afstemming met belanghebbende partijen zoals natuurorganisaties, bewonersgroepen en nabijgelegen organisaties en attracties. Voor het stadspark is € 6,5 miljoen beschikbaar voor de periode tot en met 2020. Medio 2016 wil de gemeente starten met de eerste werkzaamheden.

Teken de petitie tegen het Internationaal Park

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.