Haags bedrijf beschermt G7 Summit

De wereldleiders van de G7 Summit conferentie hebben er nauwelijks erg in gehad dat het Haagse bedrijf Robin Radar Systems hen beschermde tegen ongewenste drones.

Een bezoekje aan de driedaagse TUSEXPO in het World Forum (Haagse Congrescentrum) levert beelden op van drones: grote drones, kleine drones, onderwater drones, vleugeldrones, allemaal drones.

img_1577

keurig afgeschermd in een zwarte trommel detecteerde Robin Radar Systems de onbekende bewegingen tijdens de G7 Summit in de lucht

Een echt opvallende deelnemer in deze expo is Robin Radar Systems BV. Zij eindigde als eerste in een wedstrijd drone herkenning tussen bedrijven uitgeschreven door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat werd in de Duitse media opgemerkt door bedrijven die op zoek waren naar deze vorm van detectie en zo konden tijdens de G7 op Schloss Elmau de wereldleiders door een Haags radarsysteem worden beveiligd.

img_1578

hoe Haags Robin Radar Systems is, blijkt onder meer uit de Haagse Hopjes op de TUSExpo stand

img_1576-1

de rode lijnen geven de bewegingen van een drone aan en de groene van vogels in de lucht

Ontstaan vanuit de vogelradarsystemen die al jaren succesvol draaien op Schiphol en wereldwijd op achttien windmolenparken heeft het aan de Binckhorst gevestigde bedrijf zich de laatste tijd gespecialiseerd in het herkennen van drones en vooral drones van kleine afmetingen. Een gouden idee omdat het steeds drukker wordt in de lucht.

CEO Siete Hamminga vertelt een en ander beter zelf.

TUSExpo
Robin Radar Systems bv

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.