Hoogwerkers op de OK

Beetje een stille wens van mij dat die stoere gasten van de bouw eens langs zouden komen tijdens de Opûh Koffie en vertellen hoe het is op grote hoogte te werken.

img_1604-1

ook aan de BiZa-toren zijn op grote hoogte steigers in aanbouw voor het omvangrijke werk

Want bovenstaande shot van steigerbouwers aan de BiZa-toren maak ik dwars door de ruit van Café Van Beek heen terwijl ik relaxed achter mijn kopje koffie zit. Als twee van die figuren met opvallende jacks aan en helmen op Café Van Beek binnenkomen, denk ik, die moet ik spreken. Terwijl zij een sigaretje roken kan ik het volgende op video vastleggen.

Chris en Roy werken op dit moment op 72 meter hoogte aan het VROM-gebouw aan het begin van ‘de Haagse Loper‘. Chris doet dit werk al dertig jaar terwijl Roy nog maar een jonkie is die drie maanden geleden begonnen is. Je moet geen hoogtevrees hebben dat is duidelijk en zij doen hun werk met plezier. Zonder veiligheidslijn werken ze niet, ja voor even als ze de kabel over moeten zetten naar een volgend ankerpunt. “Je weet gewoon dat het is afgelopen als je zonder kabel werkt”, zegt Chris.

Als we uitgepraat zijn, krijg ik de uitnodiging om bij het hoogste punt aanwezig te zijn. Dat wordt spannend …

Flexibel kantoorgebouw VROM
Verstoppertje spelen in hoogbouw VROM

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.