HIP Centrum en Historie portaal gelanceerd

Het is druk en gezellig in de Centrale Bibliotheek aan het Haagse Spui tijdens de opening van ‘mega’ HIP Centrum en de lancering van de website haagsehistorie.nl.

Zou iedereen hier aanwezig zich hebben aangemeld, vraag ik mij af? Aan de schalen met bitterballen te zien, wel. Niet eerder zag ik zulke royale en hoog opgeladen schalen met de beroemde Dungelman lekkernij (na een korte stop) passeren.

Het officiële deel is dan voorbij. Op de geboortedatum van Godfried Bomans (bedankt Chris Schram) en in dezelfde presentatieruimte waar het Bomans Genootschap zijn geboorteplek aan de Bierkade 2 presenteerde, lanceert Joris Wijsmuller de website haagsehistorie.nl nadat hij enkele etages hoger ook al het ‘mega’ Historisch Informatiepunt Centrum opende.

Aan het historisch webportaal doen twintig organisaties mee laten wij ons uitleggen door Marco van Baalen, directeur Haags Historisch Museum geassisteerd door Frans van der Leeuw. Een check leert dat de zoekmachine op het supersnelle Haagse Glaslokaal is aangesloten. Van SHIE via de Haagse Kaart naar Ons Den Haag schieten na een enkele zoekvraag snel in beeld. (Klasse! Red.)

img_1733

de reikwijdte van het webportaal komt hier al redelijk in beeld

img_1729

alle aangesloten organisaties zijn op het webportaal op te roepen met de daaraan verbonden website

Iedereen wordt uitgenodigd onderwerpen voor de agenda aan te dragen die met de historie van Den Haag te maken hebben. Aldus Marco van Baalen die op de valreep nog een nieuwtje heeft te melden; de komst van een blad over Den Haag met de voortvarende titel Het Haags Historisch Magazine dat ergens in 2016 wordt gelanceerd.

Dan vullen Van der Leeuw en Van Baalen samen het zoekveld in met de woorden Münninghoff en Hoofdredactie waarop meteen in beeld komt: Münninghoff breekt wereldrecord snelschaken.

Want er staat méér op het programma. Alexander Münninghoff, winnaar Libris Geschiedenisprijs, draagt vóór uit zijn boek ‘De Stamhouder’. Zijn band met Den Haag onder meer als oud-hoofdredacteur van de Haagsche Courant blijkt nog altijd in perfecte staat, getuige het enthousiasme uit de zaal.
Stel ook zelf eens een vraag op Haagsehistorie. Je zult versteld staan van de historische gegevens die hierop loskomen.

Zie ook
Haagsehistorie.nl
Haags Gemeentearchief

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.