StukTV kan niet stuk!

Ik volg StukTV al vanaf het begin. En soms heeft een originele opdracht een positief gevolg. Zoals de spookachtige nachtelijke opnamen in de Wassenaarse ZOO. Alsof ik er zelf bij ben.

Het heeft mij altijd al geïntrigeerd waar opeens het Dierenpark Wassenaar was gebleven. Staat er nieuwbouw op? Dat dacht ik eigenlijk.
Op onderzoek ben ik op de fiets in 2005 doorgedrongen tot het terrein waar luipaarden werden gefokt.

Als geboren Hagenees heb ik zowel goede als minder goede herinneringen aan het park.
Eerst de goede. Bij binnenkomst in ons huis hangt een foto in de hal waarop ik met mijn broertjes en zusje op de leeuwin zit en mijn vader en moeder ervóór staan.

img_3339

Vóór de leeuwin v.l.n.r.: Pappa en mamma en óp de leeuwin, Paultje, Nikie, Hennie, Fonnie en Hansje, wat een feest was het …

Ik herinner het mij als de dag van gisteren. Maar ik herinner mij ook een minder positieve ervaring, namelijk het aanbieden van Japie de papegaai aan de dierentuin. Terwijl wij dachten een goed tehuis voor hem te hebben gevonden bleek hij onder vage omstandigheden in Loosduinen te worden doorverkocht …

Hoe de eigenaar van het park nu met de eenzame aap omgaat, pleit gelukkig voor hem. En zoals ik het zestigjarige witkopkrulstaartaapje in het duister zie bewegen, doe ik hem niet na. Eigenlijk is deze eenzaamheid voor hem verdiend en beter dan dat hele families (!) dag in dag uit zich lawaaiig rond zijn kooi verplaatsen. Een vredige oude dag na een onstuimig bestaan.

De ervaringen van Japie zijn in mijn column Japie te lezen.

Zie ook

Japie óf ik het huis uit column

StukTV op bezoek in dierenpark Wassenaar

3 reacties

  • Dat is natuurlijk helemaal niet leuk maar erg! Heb ik niet gezien en wil ik ook niet bekijken. Ben ik blijkbaar voor behoed.

   – The future? … join me! @interniek hagazine.nl

   Like

 1. Ze horen opgepakt te worden wegens huisvredebreuk.
  Eerst betreden ze een domein waar ze niet toe bevoegd zijn.
  Dan zit je daar als aap al 30 jaar goed verzorgd, en dan komen er een stel van die insluipers. Vervolgens ontstaat er zoveel commotie dat ze je huis komen inspecteren. En dat blijkt ook nog op orde. (Dat viel ze vies tegen) En dan komt er zo’n politiehelikopter je rust nog eens verstoren omdat er een stel pubers die inbraak nog eens even dunnetjes over komen doen.
  Allemaal naar aanleiding van die wederrechtelijke huisvredebreuk.
  Maar zo’n bejaarde aap nodeloos lopen zieken heeft natuurlijk veel meer nieuwswaarde dan over onze verwaarloosde ouderen te berichten.

  Geliked door 1 persoon

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.