Internetcafé, hoe staat het daar mee?

Internetcafé’s, bestaan ze nog? Het schiet mij te binnen als ik in de Korte Poten de etalage van CoffeeCompany zie tegenover de Wiener Konditorei. Met Happy Hotellier deed ik een tijdje terug de Wiener Konditorei aan om te zien of de fameuze sacher slag, chocoladetaart met slagroom, nog aan mijn herinnering voldoet. En dat doet ie!

In de grote stad zie ik ik al jaren geen internetcafé’s meer. Het laatste actieve café herinner ik mij nog aan de Elandstraat hoek de De Riemerstraat. De reden dat ze er waren was natuurlijk de opkomst van het Internet en het gemis aan PC’s en verbindingen voor gebruikers. Maar nu internet overal is vind ik de aanblik van dit volle café gevuld met internetters opzienbarend.

img_1602

Zelf noemt CoffeeCompany het ‘een Rock en Roll slinger geven aan de koffie’.

Vroeger
In die tijd dat je internet nog met bleep, bleep, bloop, trrriiiiiiii een analoog modem moest oproepen, zag je heel voorzichtig initiatieven ontstaan voor ruimtes met pc-opstellingen. Zelfs gratis voor hen die slecht bij kas zaten. Zoals het Rhizoom aan de Gedempte Burgwal.

img_1792

bij Rhizoom dacht men er zelfs over aan de gevel buiten een stopcontact aan te leggen met een netwerkverbinding voor de echte homeless internetter

img_3356

duizenden kilometers van huis internetten in het beroemdste internetcafé op internet Cyberland cafe

Of zoals in 1998 in Vancouver (Canada) waar ik met mijn gezin het van internet beroemde Cyberland Café gewoon móést bezoeken. De dames vonden het eigenlijk maar niks, terwijl bij Robin het internet gevoel ontwaakte. En pappa Niek had er geen boodschap aan omdat hij nu echt duizenden kilometers ver van huis in het beroemdste internetcafé zat.

In Japan ontwikkelt zich een heel nieuwe cultuur rond het internetcafé, zoals hier gekoppeld aan de stripfiguur Manga

Hier kun je zelfs een cabine huren waar je geheel privé je met je favoriete stripfiguur kunt afzonderen. Of je thuis dan geen internetverbinding of PC hebt, laat deze video in het midden …

Coffeecompany aan de Korte Poten21 in Den Haag geeft, zeggen zij zelf, een Rock en Roll slinger aan de koffie.

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.