Drie mannen, een bootje en een lang touw

Even denk ik dat dit best een leuk beroep is, in een bootje zitten en je voort laten trekken door twee collega’s op de kant. Maar de ‘waterkant collega’ grapt dat juist híj in het bootje niet kan zwemmen. Het zal best wel meevallen als hij te water zou raken want de diepte ter plaatse is 1.50 meter.

img_1976

meten is weten geldt ook hier in het water van de Veenkade waar vóór het plaatsen van damwanden de bodemdiepte bekend moet zijn

Het zijn overigens geen ambtenaren die hier aan het werk zijn maar mensen van Meeuwisse. Zij meten in opdracht van de gemeente de diepte van het water op vijf meter van de kant waar straks de damwand geplaatst gaat worden voor het herstellen van de kademuren.

“Is dat niet pas gebeurd?”, vraag ik de waterkantman. En terwijl hij het bootje weer een stukje verder trekt, antwoordt hij, gebarend naar de overkant.
“Nee het deel vóór de draaibrug heeft nieuwe kademuren. Maar deze hier en aan de overkant moeten echt vernieuwd worden. Daarom staan die hekken er ook.”

Ook de kademuren van de Hofvijver komen binnenkort aan de beurt volgens onze kademan. Dat kan ik met hem eens zijn als je ziet wat op de Hofvijver allemaal plaats heeft.

2 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.