Een dagje Haagse geschiedenis

Maar één lidmaatschap van de Vrienden van Den Haag kunnen verkopen tegen de actieprijs van €12,50 inclusief vier wenskaarten met envelop. En dan nog aan mijzelf ook (als mogelijk cadeau voor iemands verjaardag, wie wil?).

Het is niks voor mij mensen ompraten dat zij iets van me moeten kopen. Ik heb niet de commerciële inslag van mijn vader en twee van mijn broers dat is duidelijk. En ook niet van Vrienden collega Ineke die in no time op tien nieuwe lidmaatschappen staat.

Wij staan met ‘twee onder een kap’ met de Vrienden van de Hofvijver. Ik ben hier ook meer omdat ik de Dag van de Haagse Geschiedenis van binnenuit wil meemaken. Een beetje geïnfiltreerd dus. Zien wat de standhouders op het Plein er allemaal voor overhebben hun ideëlen aan de massa over te brengen. Zoals de gratis Vrienden van Den Haag rondwandelingen met professionele uitleg door Jacob Bijl. Beide wandelingen zijn vol bezet. Maar ook de lezingen in De Witte Sociëteit lopen vol.

Ondertussen vertelt regisseur Elles over haar Haagse theaterproducties over persoonlijke gebeurtenissen in het verleden.

img_3527

enorme belangstelling voor de gratis rondleiding in de Eerste Kamer van de Staten Generaal

En dan de oploopjes ondanks de ijzige wind die regelmatig over het Plein waait. Zoals rond Trijntje Keever waar in Edam een biertje naar vernoemd werd en die hier samen met de Willemsvaart op zoek is naar het langste meisje. Willemsvaart had weer iets slims bedacht. De lange meiden contest in vergelijking met Trijntje Keever die maar liefst tweemetervierenvijftig mat en waarnaar een biertje is vernoemd.

img_3529

ik ben al diep onder de indruk van de 1.97 meter van het langste meisje van de Trijntje Keever/Willemsvaart actie

Wat een indruk moet die Trijntje met haar lengte van 2.54 meter hebben gemaakt als ik nu al onder de indruk ben van de huidige lange meiden tegen de historische meetlat …

De Excuses

De excuses om geen lid van de Vrienden van Den Haag te worden:
“Ik ben al een vriend van Den Haag” (..)
“Ik woon niet in Den Haag”
“Ik ben meer op Scheveningen gericht”
“Ik woon in Zoetermeer”
“Ik doe al zoveel donaties”
“Ik loop nog even een rondje”
“Als ik terugkom van de stadswandeling, anders moet ik zo sjouwen”
“Dan moet u bij de directie zijn”, wijzend op de partner, meestal een vrouw.

Niemand die nu eens zegt, wat goed dat een vereniging actief is met het behoud van de leefomgeving en de karakteristieke waarden van Den Haag. Daar wil ik ook aan meedoen.
Maar wat wil je ook. Iedere kraamhouder heeft wel iets aan de man of vrouw te brengen.

“Maar wil jij geen vriend worden van .. De Hofvijver, De Witt, Die Haghe …”

De langste vrouw van Nederland Trijntje Keever
Trijntje Keever Bier
Rederij Willemsvaart

5 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.