Haagse (reis)bloggers uit Bloggershuis geweerd?

Daar wist ik niks van“, zou mijn oma zaliger hebben gezegd nu het Haags Bloggershuis is geopend voor buitenlandse reisbloggers en de Haagse bloggerswereld niet is geïnformeerd.

img_2012-1
vandaag 18 april 2016, AD Haagsche Courant

Meteen toen ik vernam dat een Haags strandhuisje voor bloggers werd gereserveerd was ik razend enthousiast om er eens een kijkje te gaan nemen. Hagazine is geen reisblog want ik heb genoeg te melden binnen de Haagse stadsgrenzen. Ik meldde mij aan voor deelname van een dag om het van binnenuit te beleven. Ik moet nog antwoord krijgen!

Op de site DenHaag.com (This is The Hague, Den Haag Marketing) werd de indruk gewekt dat onze Haagse reisbloggers (zoals Henriëtte Bokslag en Denise Miltenburg) digitaal op Kijkduin aan het surfen waren. Dus ik enthousiast voor het nieuwe, meteen biken naar de Haagse Strandhuisjes voor een reportage.
Bleken ze nog niet klaar te zijn, vertellen de initiatiefnemers die nog druk aan het werk waren.

Wie zijn dat toch die iets van achter een bureau bedenken, er vervolgens (veel?) geld in steken en de actieve gemeenschap erbuiten laten?

Denk even aan de mislukte poging om alle Hagenaars een gratis website aan te bieden op het Residentie.net. Hoe fout kon dit gaan voor heel veel gemeenschapsgeld terwijl de vroege Digitale Hofstad (nu DenHaagOrg op WordPress) moeiteloos gratis de ene na de andere homepage (mits een gedragen toepassing) activeerde.

Reactie Den Haag Marketing

img_2017

Zie ook

Den Haag gaat bloggers in de watten leggen

De vroegere Digitale Hofstad nu DenHaagOrg

14 reacties

 1. @interniek: Heb je al wat ontvangen? Ik denk dat je dan nog lang kunt wachten 😉 Deze dame “Mieke Smid” heeft het altijd heel druk en is niet zo van het fatsoen om mensen te woord te staan. Dus het beantwoorden van mail, voicemail of simpel de telefoon opnemen zit bij haar gewoon niet in het systeem. Lennart doet dat een stuk beter alleen heb ik het idee dat Mieke niet zo zit te wachten op de input van Lennart.

  Geliked door 1 persoon

 2. Vreemd vreemd vreemd ,vandaar dat Sytske Roskam en Karin Ramaker mij via twitter vertelden dat het bloggershuis gesloten was. Iets dat nergens in de publicaties terug te vinden is/was. (zover ik weet)
  Heb nu al spijt dat ik op flickr en facebook reclame maakte voor dit fenomeen, wat een afgang.

  Like

 3. Ah, ik snap je verwarring al: het Bloggershuis is niet ontstaan om primair Haagse bloggers uit te nodigen op een bepaalde plek te schrijven/werken – wat wel een tof idee zou zijn overigens, alleen niet passend bij onze opdracht – maar om specifiek reisbloggers uit het buitenland, Nederland en Den Haag te vragen vanuit het strandhuisje de stad te ontdekken en dáárover te publiceren. Die beperking volgt dan ook uit het feit dat er slechts een paar weken beschikking is over het huisje. Ergo: we per definitie bloggers moeten uitsluiten bij de selectie.

  P.S.
  Ik weet niet aan wie je je aanmelding hebt gestuurd, maar bij ons is die in ieder geval nog niet aangekomen.

  Like

  • Hierop heb ik gereageerd:

   Haags Bloggershuis

   Meer weten?
   Ben je blogger en/of vlogger? Maak je te gekke content? En lijkt het je tof om vanuit het Haags bloggershuis over Den Haag te bloggen? Dan willen we graag met je samenwerken! Stuur een mailtje naar Mieke Smid (m.smid@denhaag.com)

   En dit schreef ik aan DenHaag.com op 27 januari 2016:

   Dag Mieke,

   Graag maak ik kennis met het Bloggershuis zoals het straks draait en ik zou er best bijvoorbeeld wekelijks maar anders onregelmatig een dagje willen meedraaien. Bestaat die mogelijkheid en wil je mij op de hoogte houden wanneer jullie starten?
   Voor mijn rubriek Digitaal Den Haag in het tijdschrift Ons Den Haag (1500 abonnees) zou ik er aandacht aan willen besteden. http://www.vriendenvandenhaag.nl/ons_den_haag/

   Als @interniek beweeg ik mij digitaal op Hagazine, Haagspraak, DenHaagOrg (de basis van de Digitale Hofstad), YouTube, Vimeo, Bloglovin, Wired, Instagram, Flickr en nog wat minder algemeen bekende platforms.

   Mvg
   Niek ’t Hart

   Like

 4. Helemaal prima om er een eigen draai aan te geven, hoor Niek. Dat we echter Haagse bloggers hebben “geweerd” is wel een hele vrije interpretatie van de werkelijkheid. Zoals ik ook al via Twitter heb laten weten, betrekken we juist Haagse bloggers erbij. Bovendien loop ik zelf lang genoeg rond om zo’n project niet louter van achter een bureau te bedenken, dus het suggestieve “wie zijn dat toch” laat ik maar voor wat het is. Tot slot gaat er niet “heel veel gemeenschapsgeld” in, aangezien allerlei partijen in de stad hun diensten en producten gratis aanbieden en de bloggers niet worden betaald. Kortom: niet een heel erg goed onderbouwd artikel van één van de meest lezenswaardige en productieve bloggers van de stad. 🙂

  Like

  • Hey Maurice,

   Dank voor je reactie en de complimenten. Ik maak mijn berichten op wat ik zie en wat ik ontvang. Die grote hoeveelheden gemeenschapsgeld betreffen natuurlijk niet déze actie maar Residentie.net (2,3 miljoen gulden in 1999!). En wat ik zie is géén antwoord op mijn vraag tot deelname van een tijdje terug. En in algemeenheid gesproken jawel, wie toch die mannen zijn die willen scoren met gemeenschapsgeld zijn natuurlijk onze geachte wethouders.
   Wéét ik toch, dat jij niet constant achter je bureau zit. Maar van Haagse reisbloggers die freelance voor jullie werken (..), hoorde ik toch écht dat het niet de bedoeling is om daar aan het strand te gaan zitten.
   Al met al: Vind jij het ook niet frappant dat nú opeens de samenwerking met de Haagse bloggers bekend wordt en dat er zelfs een feestje aankomt? Als die informatie mij in het verleden toegekomen was dan had ik ook ‘mijn draai’ niet hoeven maken. Leuk dat ik er nu middenin zit want het Bloggershuis is een idee naar mijn Haagse hart.

   Like

 5. zo te zien is het niet eens te bereiken voor invaliden dus dat is ook al een makke
  en het is natuurlijk een rare zaak dat de Haagse Bloggers en Vloggers en niets van af wisten vreemd !!!!

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.