Gezakt Voor Integratie-examen …

Vanochtend tien uur rijdend over de Veenkade hoor ik in de verte een soort klokgelui. Het komt niet van de Elandstraatkerk achter me maar uit de richting van het centrum, vóór me. Misschien is het de Haagse Toren wel die haar klokken na de restauratie van de klokkentoren uitprobeert. 

de Torenstraat ligt er verlaten bij na een koude maar geslaagde KoningsNâch, alsof er iets ergs gebeurd is …

Als ik rechts de Torenstraat indraai zwelt het geluid aan. Prachtig gewoon zoals de donkere klanken de verlaten Torenstraat in rollen. Het doet mijn hart als oud-misdienaar van de Elandstraatkerk sneller kloppen. Een beetje onheilspellend ook die lege straat met de tram die heel langzaam aan komt rijden. Net alsof er iets ergs gebeurd is dat ik nog niet weet. Ik móét dit gewoon opnemen en doe dat dan ook, nogmaals voor de Grote Kerk zelf.

“Maar waarom luiden ze eigenlijk”, is mijn vraag aan het stelletje dat voor de kerk stilstaat en blijkbaar ook die imponerende klanken vastlegt op hun mobieltje. Beiden kijken mij verbaasd aan als zíj zegt:

Misschien voor Koningsdag?” 

“Er is toch niemand jarig op Koningsdag? Dat was toch Juliana op dertig april?”

“Maar het is vandaag de zevenentwintigste, de dag dat Willem Alexander jarig is”. 

En voegt er vrolijk aan toe: “Gezakt voor het Integratie-examen …”.

“Nou, ik heb net wel de vlaggen opgehangen thuis en bij de buurman”, verontschuldig ik mij, terwijl ik denk; natuurlijk het is nog helemaal geen dertig april, maar de zevenentwintigste, de verjaardag van koning Willem.

Maar waar zijn de vlaggen van de Haagse Toren gebleven?

Zie ook Haagspraak cartoon


5 reacties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.