Halfstok

Wij zouden de jaarlijkse Dodenherdenking niet meer moeten houden omdat wereldwijd nog elke dag mensen sterven in onschuld voor hun geloof, politiek of anderszijn. Het is de zoveelste tegenwerping op een nationale gedenkdag.

Actievoerenden hebben blijkbaar genoeg energie om te protesteren tegen het wereldwijde leed dat nog elke dag plaats heeft. Ik vind het vreemd dat deze energie nu wordt gebruikt voor een neerbuigend effect op bestaande herdenkingen.

Iedereen weet dat wereldwijd de mens nog steeds in angst leeft en dat daar een eind aan moet komen. De Nationale Dodenherdenking koppelt juist de datum, 4 mei, aan het verschrikkelijke leed dat Nederland en zijn bewoners gedurende de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.
Het is mooi dat er nog steeds overlevenden rondlopen die erover kunnen en willen vertellen.

Ik vertel het met onze vlag halfstok op 4 mei vanaf zes uur ’s avonds tot zonsondergang.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.