Zo kinderachtig, schelden

Als je hoort dat iemand het verbiedt, is het zo kinderachtig het juist wél te doen. Geitenneuker een woord dat niet in mijn actieve woordenschat voor komt. Ik vind zo’n uitspraak getuigen van minachting en een manier van ruzie zoeken.

Het ergert mij dat de media ook steeds vaker platte taal gebruiken. In het journaal bijvoorbeeld is de uitdrukking ‘in de fik gaan‘ al bijna even normaal als ‘in brand vliegen‘. En die auto is niet gestolen maar gejat. Is dat met de tijd meegaan of bang zijn je populariteit te verliezen?

Het zou een idee zijn om naast het Groene Boekje een aanhangsel van het Juist geschreven woord, uitdrukkingen en gezegden op te nemen onder de titel ‘Plat en Bargoens

Plat Haags is leuk omdat er een kern humor in zit als je het op z’n Haags uitspreekt. Een gevleugelde uitdrukking van ons aller Haagse Harry over zijn partner is ‘kankâh hoeâh‘. Maar wanneer een gekleurd jongetje van dertien op straat dat tegen een oma met kleinkind zegt, getuigt dit van minachting en onopgevoed zijn.

Geitenneuker‘ is van een zelfde kaliber. Vindt Hans Teeuwen nu dat het scheldwoord naar Erdogan gebruikt mag worden of herhaalt hij het veelvuldig omdat Erdogan het verbiedt en zijn kliklijn heeft geactiveerd?

Ik vind dat de gebruiker van het scheldwoord zichzelf in een bedenkelijk daglicht stelt en dat de publieke opinie hem daar wel op af zal rekenen.
Precies zo, moeten wij omgaan met het klik incident van Erdogan. Stiekem is hier het thema en het karakteriseert de mens Erdogan, een staatshoofd onwaardig!

Eén reactie

  1. Hans Teeuwen wil even zijn spierballen laten zien verder is het een flapdrol , deze term past wel bij dit stukje:-)
    Kan mij nog goed herinneren “Cabaretier Hans Teeuwen liet in ’Nova’ weten dat hij niet alles meer durfde te zeggen na de moord op zijn vriend Van Gogh”.

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.