Nietsmachines 1 en 2

Je leest het goed Nietsmachines (met een s) zijn een bedenksel van Atelier Mats uit Eindhoven. Zij is tijdens het Festival Design Kwartier onder #4 neergestreken bij WATT Design aan de Laan van Meerdervoort 94a. Mats Horbach ontmoette ik al tijdens de BRIGHT Days 2014 in de Wester Gasfabriek in Amsterdam.  de ‘Nietsmachines’ van Atelier Mats brengen een ode aan het niets

Ook nu verbaas ik mij over de signalen die zomaar uit het niets blijken te kunnen worden opgevangen. Daartoe zijn enkele systeempjes opgesteld die mij sterk doen denken aan de Pionier bouwdozen van Philips uit de vijftiger jaren. De grafische afbeeldingen in de opstelling bij WATT Design willen duidelijkmaken dat zendgolven niet gericht maar bolvormig 360° in de rondte worden uitgestraald. Ontvangst daarentegen gaat altijd via een gewikkelde spoelantenne. veel belangstelling voor de ‘Nietsmachines’ van Atelier Mats bij WATT Design aan de Laan van Meerdervoort

Met de Nietsmachines 1 en 2 toont Atelier Mats de mogelijkheden van energieconsumptie uit de overal aanwezige netwerken en signalen. Ook grafisch is dat in beeld gebracht met in de etalage aanwezige kleurrijke afdrukken. ‘Ode aan het niets’ noemen zij het tijdens het Festival Design Kwartier.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.