Vaderdag met Appie

Toch leuk als je gevraagd wordt iets voor Vaderdag te bedenken. En het is maar goed ook want als mijn zoon zelf iets gaat bedenken, kan dat weleens op een teleurstelling uitlopen. The Boss of wel Bruce Springsteen op dvd had hij bedacht dat ik toch wel dé verrassing van het jaar zou vinden. En met de podiumopbouw voor dinsdag op het Malieveld zou dat zomaar een kaartje kunnen zijn. 

Gelukkig hebben wij elkaars muziekkeuze in de loop der jaren steeds fijner op elkaar afgestemd. En met zijn kennis van de digitale wereld houdt hij mij behoorlijk op de hoogte. Vooral op het gebied van streamers en te ontvangen beeld en geluid. Was het gisteren de NAS (Network-attached Storage) vandaag is het de NUC (Next Unit of Computing). En het draait als een zonnetje. 

Eerder al probeerde hij mij een VR-bril (Virtual Reality) aan te praten. Maar dat zie ik dan als een bril te ver. Het moet toch geen gezicht zijn om je vader met zo’n apparaat voor zijn snufferd te zien als je als kind op bezoek komt?  

Maar nu hebben de marketingmensen van AH iets bedacht dat vooral kinderen (!) echt gek zal maken. De Dino show, noem ik het maar. Op VR geënte plaatjes sparen van 160 verschillende pre-historische dieren. Er is een album waar ze allemaal in passen maar het spectaculaire is de VR-werking van de plaatjes. Zelfs zonder VR-bril weet je niet wat je ziet als je via de dino-app een plaatje scant. Een bewegende dinosaurus op de bank en de tafel!! Het beest loopt door mijn huiskamer! 

Of ik dinoplaatjes spaar, vraagt de caissière!?! Ik wil zo’n plaatje weleens bekijken … met het werkelijk onverwachte resultaat. 

Dus toch maar voor de prijs van een lekker luchtje aan Robin en Mariëtte een VR-bril gevraagd … 

Het moet niet gekker worden: Appie die mij tot Augmented Reality aanzet. 

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.