To FB or not to FB 

Een toevallige ontmoeting met mijn overbuurvrouw Catharina voor het fraaie KPN-pand met de ontluisterende naam Object 00189 brengt mij weer helemaal tot mijn digitale positieven. 

“Hebben jullie een pagina op FaceBook?”

En met ‘jullie’ blijkt zij de Vrienden van Den Haag te bedoelen waarvan zij ook lid is. 

“Nee, maar die komt er wel aan”.

Dat is mijn antwoord, want die valt samen met de nieuwbouw van de website, voeg ik verontschuldigend eraan toe. 

“Een website is zo statisch; er zijn zoveel nieuwe en snellere sociale media! 

Ik vraag het hierom; ik maak erg veel foto’s die ik graag geplaatst zie van allerlei onderwerpen in Den Haag maar ik kan de FaceBook pagina van de Vrienden niet vinden”.

Ik beken haar maar meteen dat ik zelf ook niet op FaceBook zit, overigens als een van de weinigen in mijn omgeving. Maar daar heeft zij wel een punt. Wij zitten soms te dubben welke foto wij in Ons Den Haag zullen plaatsen en waar wij de benodigde opnamen vandaan kunnen halen terwijl Vrienden om ons heen misschien de mooiste opnamen klaar hebben liggen. 

Die FaceBook pagina voor De Vrienden moet er gewoon supersnel komen! 

Gek hè, als iedereen het doet, dan hoef ik het meestal niet. Maar het aantal keren dat het mij nu gevraagd is, wordt toch wel alarmerend!

Streamen via FB

Tijdens mijn laatste OK nog zit Bob naast mij in De Bieb (De Bieb? Ja, De Bieb als afwisseling) via FB live te streamen. Met een te gekke snelheid 5G! Hij ziet al interviewend steeds meer personen erbij komen, Maurits, Dirk-Jan geloof ik en meer. Zij schuiven ook virtueel aan het wankele tafeltje aan. En als Bob niet oplet waar hij zijn iPhone op richt zit de hele club streamers aan de andere kant commentaar te leveren dat hij niet zo moet bewegen! 


ter afwisseling zitten vlnr hallo Elvin, Marco, Anne en Bob aan tafeltjes bij de Bieb te streamen via FB

Kijk dat gaat mij dan toch net iets te ver. Ik vind het prima live te streamen één kant op als de omstandigheden erom vragen. Maar zolang streamers ook gewoon aan tafel kunnen komen zitten zie ik die behoefte niet. 

Het wordt anders zo’n zootje. 

Dus voor mij voorlopig Not to FB!

3 reacties

 1. Is dit bij toeval”” onze”” Catherine Scharn, [later Schnetz]
  En dan, hoe vervelend ik t ook vind om mijzelf kwetsbaar op te stellen, WAT IS STREAMEN???
  Een soort bescherming wellicht of zit ik dan helemaal naast.
  Hoe dan ook mooie architectuur Niek,,Hagazine is voor mij voldoende informatie!!

  Like

  • Beste Anoniem. Het is niet ‘onze’ (?) Catherine Schnetz.
   Kort uitgelegd heeft ‘streamen’ niets met beschermen te maken maar meer met het direct (on-line of live mag ook) met elkaar bewegend beeld uitwisselen. Dus filmen en direct uploaden en niet afwachten hoe het filmpje is geworden want het staat direct on-line.

   Like

 2. De behoefte om aan tafel te streamen of te fotograferen is wel meer onderwerp van discussie geweest op FB. De meesten zeggen ja en amen en na een maand gaan ze weer los alsof er niets gebeurt is ,dus ook hier vrees ik dat het gewoon door zal gaan.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.