Uitvinder dwarsfiets gespot

Het lijkt op een volledig gemolesteerd rijwiel waarvan je de wielen bij elkaar moet houden om te kunnen fietsen. Ik zie deze bijzondere verschijning op de Hofweg aan de overkant passeren. Een man met skatehelm op met eraan vast een achteruitkijkspiegeltje, zit dwars op zijn fiets. Twijfel is niet meer mogelijk; ik moet hier achteraan …Michael Killian is een Ierse uitvinder en bedacht de SidewaysBike een aantal jaren geleden. Vandaag rijdt hij erop door Den Haag

In de Parkstraat haal ik hem al filmend in. De SidewaysBike is als opvallende tweewieler op de openbare weg weer eens wat anders dan een Segway. Bedenker Michael Killian zegt daar zelf over:

“Ik ben uitvinder en wil tijdens het fietsen meer om mij heen kunnen kijken dan alleen maar recht vooruit. Het lijkt een beetje op snowboarden, waar je ook dwars staat op de richting die je gaat”

In 2005 vroeg hij al patent (US Patent # 6598892) aan op de zijwaartse fiets. De van oorsprong Ierse fietsenmaker toont op zijn website daar alle informatie over. De SidewaysBike stuur je zowel met het voorwiel als met het achterwiel. 

In 2007 haalde Killian al de voorpagina van Het Parool. En in 2004 al de Telegraaf. Dus van een echte primeur kan ik in dit filmpje niet spreken. Maar als verschijning in het Haagse verkeer baart hij voorlopig veel opzien. 

Zie ook

Berichtje 2007 in Het Parool

De SidewaysBike

Berichtje 2004 in De Telegraaf

Eén reactie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.