Shell scoort met zout

Het Shell Generation Discover Festival is op het Haagse Malieveld neergestreken. De marketing via sociale media en de tv werken uitstekend. Raceautootjes op zout water laten rijden is ook niet niks. 

Woensdagmiddag is een bezoek aan het gratis festival over energie en de toekomst een uitstekend moment om (klein)kinderen op een speelse wijze aan de toekomst te laten wennen. 


De dansvloer van de Stille Disco wekt energie op door de bewegingen van de dansers 

De meeste wachtenden staan wel bij de Virtual Reality stand en de zelf te besturen drones. Maar echt lang hoeven de bezoekertjes niet te wachten. 

Als ik het festivalterrein op een afstandje bekijk, straalt het wel toekomst en wetenschap uit. De meeste moeite had ik nog om het reuzenrad uit beeld te houden. Maar de pionier, lijkend op Thomas Alpha Edison in zijn indrukwekkende voertuig die rustig een pijpje rookt, hoort er weer wel helemaal bij. De Salt Water Car boeit mij nog het meest. 

Lucas zocht zelf zijn glaasje uit voor de zoutwaterbatterij …

Ik ga de mijne met kleinzoon Lucas thuis in elkaar zetten. Hij mag het zoutwater mengen. En dan begint de pret pas echt. De zoutwaterauto racet als een waanzinnige over de gladde vloer. En telkens als hij ergens tegenaan rijdt verandert zijn koers met de kinderen er achteraan. Wat een lol hebben zij. Zelfs als ie onder de bank verdwijnt en onverstoord door blijft racen. 
Terwijl ik nog met een pook en het licht van de iPhone de locatie van de Salt Water Car onder de bank tracht te achterhalen, lachen de kinderen, inclusief moeder en dochter mij uit. Blijkbaar weet het karretje ook in de donkere omgeving zijn koers te wijzigen want even snel als het onder de bank verdwijnt, komt het er ook weer onder vandaan. En ik heb het niet door.

Snel dat ie is! En lang dat hij het blijft doen! De moeders begrijpen er niets van, zonder batterij en met een beetje zout water?!? Straks op de verjaardag van Noortje ga ik het wonder van de zoutwaterkar herhalen. Succes verzekerd!

Zie ook

Shell Generation Discover Festival

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.