Nespresso opent grootste Nederlandse koffie Boutique in historische Passage. Koffie krijgt in ons leven steeds meer kans zich naar ons persoonlijke karakter te vormen. Door de blends te verfijnen in inmiddels vierentwintig smaken speelt Nespresso met haar koffieboutiques daar slim op in. Koffiebeleving noemt zij dit.
Elke etalage van Passage nummer 54 belooft een stijlvolle beleving van koffie
Direct aan de entree van de oude Passage – komend vanuit de Spuistraat – trekt de heldere verlichting met stralende kleuren van de gloednieuwe zaak de aandacht. Een mooiere manier van binnenkomen vind ik zelf vanaf de andere kant en je laten imponeren door elke etalage van nummer 54 van de mooiste winkelpassage van Nederland heeft. Dit komt de iconische Passage en Den Haag zeker ten goede!
Nespresso koffie-expert Ruurd Neurink tijdens zijn coffee lecture voor Haagse media (foto Kim Zoon)
In alle rust krijgt een selecte groep pers en bloggers uit de regio van Den Haag de meest diepgaande informatie over de inmiddels vierentwintig blends die Nespresso te bieden heeft. Kennis die vanaf zaterdag in de Boutique voor klanten ruim aanwezig is van koffie connaisseurs.
Ruben van Dieten legt nog even de samenstelling uit van dit ontbijt kunstwerkje
Ruurd Neurink, de koffie-expert van Nespresso, is deze vroege ochtend vanuit Amstelveen overgekomen om ons het beleven van koffie enigszins bij te brengen. Ondertussen schotelt Ruben van Dieten van Brasserie à la Carte een driegangen ontbijt voor met een koffierelatie waar zelfs het Haagse Hopje in voor komt.
Van rode koffiebes tot Nespresso koffie cup, alle stadia in een glazen pot
Voor mij wordt het toch een beetje een koffie masterclass als ik hoor dat de geplukte rode maar ook gele koffiebessen zonder vruchtvlees er grijs en reukloos bijliggen en pas tijdens het brandingsproces oppoffen, net als popcorn, en hun bruine kleur krijgen. Want koffieliefhebber als ik ben, realiseer mij dat als ik een pond gebrande koffiebonen koop voor mijn automatische espressomachine ik daar wel een heel pak lang aan overgeleverd ben.
Er is vast nog wat te overleggen tussen de Haagse media over duurzaamheid en milieu in verband met koffie
Dat is het natuurlijk. Daar zit hem de kneep. De een wil wakker worden op een smooth milde manier om even later een wat sterkere aanval los te laten op de smaak- en reukpapillen. De ander wil het net andersom. En dat kan alleen door een andere samenstelling van de koffiesoorten en -regio’s verborgen in die aluminium capsules! De mogelijkheid van kiezen welke blend bij je past moet zelfs een beetje slurpend om te kunnen beoordelen, vertelt Ruurd. Eigenlijk niets voor een Hagenaar om een beetje te staan slurpen in zo’n chique zaak … Zou George Clooney dat soms ook doen?
De fraaie cupjeswand is straks voor klanten een attractie …
Meer nog als gadgetman ben ik geïnteresseerd in de fraai gekleurde wand waarachter automatisch bestellingen worden samengesteld ingegeven via iPads op de zes eilanden ervóór. Maar dat zal de klant zelf ervaren als zij de gloednieuwe Nespresso Boutique op Passage 54 binnenwandelen.
Door gebruik te maken van aluminium voor de cups levert zij tevens een bijdrage aan het milieu. De gebruikte capsules kunnen geheel worden recycled en in het aan de Boutique gekoppelde recyclepunt worden ingeleverd.
Zie ook
Prachtige foto’s niet alleen van de nieuwe winkel maar ook van de o zo mooie passage!!!!.
Krijg gelijk een heimwee gevoel naar” ‘s-Gravenhage”
Zou George ook zo nu en dan eens binnen wippen? hahaha
LikeLike
Dit is op Haagspraak herblogd.
LikeLike
Heb door de etalage een foto gemaakt tijdens de opening Echt een winkel voor de Passage
LikeLike
Zien!
LikeLike
Heb je een Nespresso machine dan? Ga kijken straks ze gaan vandaag open en er zit best een openings aandenken aan vast.
LikeLike
Excursie voor Opuh koffie ????
LikeLike