Cookies en wachtwoorden

Zolang de wetgeving nog voorschrijft dat cookies een onderdeel van websites móéten zijn, zullen bezoekers steeds de hinderlijke vraag moeten wegdrukken of wij begrijpen waarop we klikken. Bij terugkeer op de website onthouden cookies de plek waar je de vorige keer ook was. Het registreert jouw interesse voor producten en diensten. Wat de cookie ook vastlegt is je inlognaam en je password. 

En hier is het oppassen geblazen. Immers de honderden websites en hun cookies kunnen simpelweg worden verwijderd. Maar met die druk op de knop verwijder je ook meteen de wachtwoorden van de sites waar je dagelijks opkomt. Denk bijvoorbeeld aan je Yahoo-mail, je blogpagina’s en je social media adressen.

Een mogelijkheid is de veel bezochte pagina’s uit te sluiten bij het verwijderen van de cookieadressen. Wanneer je op de lijst van adressen komt, staan de meest bezochte adressen op de eerste pagina’s. Bewaar die wél en verwijder de rest. Het zal aanzienlijk schelen in de ongebreidelde toestroom van ‘interessante aanbiedingen’ in mailbox en (web)browsers, ook wel bladerprogramma’s genoemd.

Meer over Cookies

Cookies verwijderen

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.