Zal ik het even vragen?

Zittend in de trein sinds jaren, komt ineens een grappig voorval bovendrijven. De meeste treinen zijn vanwege vorst namelijk uitgevallen en de informatie over de luidsprekers is uiterst summier. Op weg naar Leeuwarden ik denk voor een vergadering met Rijkswaterstaat vraag ik mij af of ik wel in de goeie trein zit.

Met die twijfel sta ik tijdens een stationsstop in de deuropening als een vriendelijke medepassagier aan mij vraagt of deze trein naar Leeuwarden gaat. Nog een twijfelaar dus en ik zeg hem dat ik het ook niet zeker weet …
Zal ik het even vragen?, zegt hij. En voordat ik kan antwoorden is hij verdwenen ergens op het perron. Nog geen seconde later, het lijkt wel of ze erop gewacht hebben, gaan de deuren dicht en zet de trein zich in beweging.

Ik voel mij erg schuldig omdat de verdwenen passagier zijn best voor mij deed en in ieder geval die dag niet op de plaats van bestemming aankomt. Mijn trein kwam die middag wel als laatste trein in Leeuwarden aan.

6 reacties

  1. Nog niet zo lang geleden zat ik in de trein terugkomende uit Amsterdamdam.Jan mijn man zou mij ophalen bij t station Ede Wageningen.Ik was in slaap gesukkeld,schrok wakker, waarschijnlijk van het stoppen van de trein. en vroeg aan een mede pasagier waar we waren ,Ede Wageningen, ik rende naar de deur waar een vriendelijke conducteur bij stond en vroeg hoe de deur open ging,ja dat ging electronisch haha leve de tech niek,Niek haha En dan is t toch wel reuze fijn dat er mobieltjes bestaan.

    Like

  2. Ha, ik heb ook zoiets dergelijks meegemaakt. Veertig jaar geleden werd mijn nichtje Joyce geboren. Mijn vriend en ik – beiden 18 jaar – gingen natuurlijk haar bewonderen en reisden naar Apeldoorn af. We namen een van de laatste treinen terug naar Den Haag, maar we twijfelden of we wel goed zaten. We hoorden voor ons in de coupé iemand zeggen: “Ik zal blij zijn als we weer in het Haagje zijn”. Jullie raden het al: zij zaten, net als wij, in het gedeelte dat naar Rotterdam ging en niet naar Den Haag. Ver over middernacht was ik thuis, waar een boze strenge vader ons opwachtte. Yvégé

    Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.