Vreugdevuren

Ook ík vond de vreugdevuren jarenlang het ondersteunen waard. Ik voelde mij één met die gastjes van Duindorp als ik mijn joggingrondje liep. Maar allengs werd ik minder enthousiast, toen er pallets in vrachtwagens werden aangevoerd. Dit kon niet de bedoeling zijn van een vreugdevuur. Dus toen zelfs níeuwe pallets de overhand namen en de kerstbomenjacht op de achtergrond raakte, nam mijn enthousiasme voor het vreugdevuur af.

Iedereen raakt niet uitgesproken over een schoon milieu en de opwarming van de aarde. Daarom kan ik mij niet voorstellen dat er pallets worden gemaakt om te verbranden: aantallen van honderdduizend en meer druisen tegen alle milieunormen in. Als het nou nog enkele brakkige, gebruikte exemplaren waren.

toen gebruikte pallets nog te tellen waren …

En dan te bedenken dat de ellende begint bij de aanschaf van een kerstboom en men er na gebruik geen raad meer mee weet. Maar daar heeft de vuilophaaldienst de kerstbomenroute voor bedacht. Niet zo spectaculair maar zeker zo efficiënt!

Nog niet toe aan een kunstkerstboom?

2 reacties

 1. Er worden miljarden subsidie gegeven voor duurzame biomassa. Energiecentrales moeten elektriciteitsnetten voeden en restwarmte naar huizen brengen.

  Is het niet tijd voor het bedenken van nieuwe tradities???

  Stille groet,

  Like

 2. De kerstbomenroute functioneert niet. Ze komen stomweg niet langs op de toegezegde tijden. Na 3 januari helemaal niet meer en de stapel voor mijn deur (en tegen mijn gevel gesmeten door de mannen die de ORAC moeten legen) groeit zienderogen met alle gevaar voor de woning bij brandstichting. Pas nadat het verkeer hinder gaat ondervinden van kerstbomen op de weg, komen ze opdagen.
  Tegelijkertijd worden palletjes die nog prima te gebruiken zijn aan de vlammen ten prooi gegeven.
  – Dat is kapitaalvernietiging
  – De kerstbomen worden niet meer officieel onder gemeentetoezicht verbrand, omdat dat slecht voor het milieu zou zijn, maar de vuurstapels in Scheveningen overtreffen dit ruimschoots.
  De oplossing: alleen nog vuurstapels van kerstbomen, die je met bindsels tot figuren kunt omvormen.
  Niet de hoogste maar de mooiste bomenstapel wint.

  Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.