Grensgevalletje?

Volgens de gemeentelijke dienst Stadsbeheer hebben wij en onze buren een restafvalprobleem. Persoonlijk vind ik dat nogal meevallen. Maar als ik de brief met het voorstel voor het plaatsen van ondergrondse restafvalcontainers (ORACS) in de straat achter ons en een zijstraat nog verder van ons vandaan dan vraag ik mij af of zij de situatie wel goed in beeld hebben.

Ons rijtje huizen tussen Regentesse- en Beeklaan zou nog het laatste zijn dat de vuilniszakken aan de stoeprand plaatst. En dat kan niet meer in verband met het oponthoud voor het verkeer tijdens het ophalen. Vuilniszakken op straat veroorzaken zwerfafval en trekken meeuwen aan.

Vreemd tussen Regentesselaan en Beeklaan bij Koningsplein e.o.

Als ik het eerste argument bekijk dan vind ik dat Stadsbeheer opnieuw de situatie niet goed in beeld brengt. Immers de loopafstand naar de dichtst bijzijnde container is nog geen vijftig meter. Maar wat wil je ook als je een plan bijvoegt dat de bestaande ORACS in de Archimedesstraat, Galvanistraat, Suezkade en Columbusstraat NIET vermeldt?! En ons rijtje huizen tegenover de Archimedesstraat als Koningsplein e.o. (buurt 44) betrekt?

2 reacties

  1. Jullie zijn niet de enige hoor. In de Wattstraat wordt nog steeds opgehaald en ik heb geen brief gekregen. Ooitr was geconcludeerd dat onze straat te smal was voor die onzin. Is dat nu anders. En zijn er vergunningen aangevraagd?

    Geliked door 1 persoon

    • Jawel Casper. Er zijn vergunningen aangevraagd voor het kappen van drie bomen en het plaatsen van oracs ter hoogte van Wattstraat 3 t/m 5!

      Like

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.