De 7 meest aanhankelijke kleine hondenrassen

Evy de Koning

Deze schattige en liefdevolle hondenrassen zullen je hart veroveren! Ontdek de 7 meest aanhankelijke kleine honden die je leven verrijken met hun trouwe en speelse persoonlijkheden. Van knuffelige schoothondjes tot energieke gezelschapshonden, deze lieve viervoeters zijn er altijd om je onvoorwaardelijke liefde te geven. Maak kennis met deze lieve kleine rassen en laat je betoveren door hun charmante karakter.

Welkom bij dit artikel waarin we de 7 meest aanhankelijke kleine hondenrassen verkennen!

Honden zijn uitstekende metgezellen voor hun baasjes. Ze brengen vreugde, genegenheid en loyaliteit naar hun menselijke familie. Van alle hondenrassen staan ​​er enkele vooral bekend als aanhankelijke liefdesballen. Hier presenteren we u 7 rassen van kleine honden met een groot hart.

1. De Cavalier King Charles-spaniël

Dit hondenras is een waar concentraat van liefde en zachtheid. De Cavalier King Charles Spaniel komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië en staat bekend om zijn grote aanpassingsvermogen en intelligentie. Hij is ook erg gevoelig voor de stress en emoties van zijn baasjes, wat hem tot een sterke emotionele steun en een uitstekende ’therapiehond’ maakt. Met zijn schattige snoetje en zijn vertederende karakter zal hij dus een mooie, warme aanwezigheid zijn in jouw huis.

Grootte en uiterlijk

 • Gewicht: 5 tot 8 kg
 • Schofthoogte: ongeveer 30 cm
 • Vachtkleur: driekleur, blenheim, zwart en bruin of robijn

2. De Bichon Frise

De Bichon Frisé is een kleine hond afkomstig uit de Middellandse Zee, ontworpen om in totale symbiose met mensen te leven. Zijn witte, gekrulde vacht geeft hem een ​​vrolijke uitstraling, in contrast met zijn rustige en kalme karakter.. Hij is erg sociaal, kan net zo goed overweg met kinderen als met andere dieren en zal niet aarzelen om je overal te volgen.

Grootte en uiterlijk

 • Gewicht: 3 tot 5 kg
 • Schofthoogte: 23 tot 30 cm
 • Kleur vacht: wit

3. De chihuahua

Vaak beschouwd als de kleinste hond ter wereld, is de Chiwawa een ras afkomstig uit Mexico. Zijn grote rechtopstaande oren en zijn expressieve uiterlijk trekken veel eigenaren aan.Zelfs op zijn kleine pootjes heeft deze hond grenzeloze energie! Bij hem zal spelen vaak deel uitmaken van het dagelijks leven. Maar deze trouwe kleine honden weten ook hoe ze heel aanhankelijk en geruststellend moeten zijn tegenover hun baasje.

Grootte en uiterlijk

 • Gewicht: 1 tot 3 kg
 • Schofthoogte: 15 tot 25 cm
 • Vachtkleur: gevarieerd (effen, tweekleurig of driekleurig)

4. De mopshond

De mopshond is een hondenras afkomstig uit China en heeft de bijzonderheid dat het een karakteristieke, ronde en gerimpelde kop heeft. Ondanks zijn chagrijnige uiterlijk is hij een hond vol vreugde en tederheid die graag met kinderen speelt. Zijn belangrijkste doel in het leven is om tijd te besteden aan het knuffelen van zijn baasjes! Mogelijk hebt u dan een stofzuiger nodig om de grote hoeveelheid haar die hij dagelijks verliest op te zuigen.

Grootte en uiterlijk

 • Gewicht: 6 tot 8 kg
 • Schofthoogte: 25 tot 30 cm
 • Vachtkleur: zwart, wit of fawn (soms met zwarte vlekken op het masker of de borst)

5. De Shih Tzu

De Shih Tzu komt oorspronkelijk uit Tibet en werd ooit gefokt door boeddhistische monniken die hem waardeerden vanwege zijn gezelschap. Met zijn nobele en elegante uiterlijk heeft deze hond een goede gezondheid en heeft hij niet veel lichaamsbeweging nodig. Zijn favoriete bezigheid? Profiteer van uw aanwezigheid en laat zien hoeveel hij van u houdt!.

Grootte en uiterlijk

 • Gewicht: 4,5 tot 7 kg
 • Schofthoogte: 20 tot 27 cm
 • Vachtkleur: alle kleuren worden geaccepteerd.

6. Coton de Tuléar

De Coton de Tuléar, een hondenras afkomstig uit Madagaskar, heeft de bijzonderheid dat hij een zachte en zijdeachtige vacht heeft die doet denken aan katoenbloemen. Dit ondeugende hondje doet zijn bijnaam eer aan’clownhond‘Omdat hij altijd klaar staat om zijn vreugde en tederheid met je te delen. Hij is ook een ideale metgezel om met je te sporten; zeer wendbaar, hij houdt van rennen en springen!

Grootte en uiterlijk

 • Gewicht: 2 tot 5 kg
 • Schofthoogte: 20 tot 28 cm
 • Vachtkleur: wit (zelden gevlekt)

7. De Yorkshireterriër

Met zijn kleine popachtige uiterlijk en zijn ondeugende gedrag blijft de Yorkshire Terrier niet minder aanhankelijk. Dit hondenras, oorspronkelijk uit Engeland, wordt vaak beschouwd als een luxedier en een echte bal van liefde. Het zal je veroveren met zijn vermogen om trouw te zijn aan elke test en speels zonder te tellen, terwijl het regelmatig je knieën kan bezetten tijdens een knuffel sessie op de bank.

Grootte en uiterlijk

 • Gewicht: 1,5 tot 3 kg
 • Schofthoogte: 18 tot 23 cm
 • Vachtkleur: staalblauw en bruin (zwarte rug, reekleurig hoofd en ledematen)

Of u nu gezelschap wilt houden, momenten van medeplichtigheid wilt delen of gewoon een loyale en warme aanwezigheid aan uw zijde wilt hebben, deze 7 kleine hondenrassen bieden ongelooflijke genegenheid en zullen snel een onmisbaar lid van uw huishouden worden.

Het team van BoyacaCultural bedankt u hartelijk voor het lezen van ons artikel over de zeven meest aanhankelijke kleine hondenrassen. We hopen dat u ervan genoten heeft en dat u er iets nieuws over deze schattige viervoeters heeft geleerd. We willen u graag uitnodigen om dit artikel te delen met uw vrienden op sociale netwerken of via WhatsApp. Samen kunnen we een grotere gemeenschap van hondenliefhebbers bereiken en kennis delen over deze geweldige kleine rassen. Help ons alstublieft om de liefde voor honden te verspreiden!

Hagazine » Blog » De 7 meest aanhankelijke kleine hondenrassen