De meest ondraaglijke hondenrassen: de top 6 om te vermijden!

Evy de Koning

De meest ondraaglijke hondenrassen: de top 6 om te vermijden!

Ben je nieuwsgierig naar welke hondenrassen je beter kunt vermijden? Ontdek hier de top 6 van de meest ondraaglijke hondenrassen en leer waarom deze viervoeters niet de ideale keuze zijn voor jou!

Als we nadenken over het adopteren van een hond, stellen we ons vaak een bal van liefde en knuffels voor waarmee we ons dagelijks leven kunnen delen. Bepaalde hondenrassen kunnen echter om verschillende redenen ondraaglijk blijken: overmatig blaffen, destructief gedrag of leerproblemen zijn allemaal uitdagingen voor zelfs de minst geduldige eigenaren. Hier is een ranglijst van de 6 meest ondraaglijke hondenrassen.

1. De brak

Bekend om zijn onvergelijkbare flair, de brak wordt in feite op veel vakgebieden gebruikt, zoals de detectie van drugs of levensmiddelen aan de grenzen. Deze reukkwaliteit kan echter snel een nadeel worden voor de eigenaren. De beagle heeft de neiging geuren te volgen waar ze hem ook heen brengen, ook ver van huis moeilijk om een ​​goede herinnering te behouden.

Bovendien zijn ze een zeer luidruchtig ras, in staat meedogenloos te blaffen om frustratie te uiten of de aandacht te trekken. De beagle kan dus snel ondraaglijk worden voor buren die gevoelig zijn voor lawaai.

Beagle-oefening en activiteitsbehoeften

 • Lange dagelijkse wandelingen om uw energie te kanaliseren
 • Een werk van flair dat u regelmatig moet uitvoeren om uw natuurlijke behoefte aan paden te bevredigen
 • Intelligentiespellen, sportactiviteiten of positief onderwijs om de intelligentie te stimuleren en een band met de leraar te creëren

2. De Siberische Husky

De majestueuze Schor verleid door zijn prachtige blauwe ogen en dikke vacht, maar achter deze troeven schuilt een ras met een sterk en onafhankelijk karakter. Huskies komen uit een lange rij sledehonden met de gewoonte om elke dag grote afstanden af ​​te leggen. Het adopteren van een Husky vereist daarom een ​​aanzienlijke beschikbaarheid van de kant van de eigenaar om hem voldoende lange uitstapjes aan te bieden.

Naast de behoefte aan lichaamsbeweging is dit hondenras ook bekend heel koppig. Het kan daarom moeilijk zijn om uw Husky de levensregels te laten begrijpen die hij moet respecteren en de bevelen die hij moet opvolgen.

Suggesties voor activiteiten aangepast aan de Siberische Husky

 • Hondensporten die profiteren van hun uithoudingsvermogen, zoals canicross of cani-hiking
 • In de winter activiteiten zoals hondensleeën of skijoring
 • Dagelijks lange wandelingen, bij voorkeur in een natuurlijke omgeving om zijn sledehondinstincten te bevredigen

3. De Shar-Pei

Met zijn ongewone uiterlijk en zijn gerimpelde huid die hem zo vertederend maken, zou je kunnen denken dat de Shar Pei is onschadelijk. Maar dit hondenras van Chinese afkomst staat ook bekend als nogal achterdochtig en soms agressief tegenover vreemden.

Deze reactie kan zich in de meest extreme gevallen uiten in grommen, blaffen of zelfs bijten. Daarom zijn onderwijs en socialisatie essentieel om te voorkomen dat de Shar Pei ondraaglijk of zelfs gevaarlijk wordt voor de mensen om hem heen.

Tips voor het beheren van een Shar Pei

 • Doe een beroep op een professionele hondentrainer om goede positieve trainingsmethoden te leren
 • Zorg voor een stabiele en geruststellende routine om het vertrouwen tussen de eigenaar en zijn hond te versterken
 • Socialiseer uw Shar-Pei vanaf jonge leeftijd met andere dieren en mensen om zijn angsten te verminderen

4. De Samojeed

Krakend met zijn ontroerende blik en zijn smetteloze vacht, de samojeed is een van de meest populaire Scandinavische rassen. Net als de Husky heeft hij echter veel beweging en activiteiten nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zijn sledehondinstinct kan hem er ook toe aanzetten om weg te rennen en op onderzoek uit te gaan als hij niet voldoende gestimuleerd wordt.

Bovendien heeft hij, ondanks zijn zekere charme, de neiging vaak te blaffen en gaten in de tuin te graven als hij zich verveelt. De Samojeed kan dus veel problemen veroorzaken bij zijn gelukkige eigenaren, die niet bereid zijn tijd te besteden aan zijn dagelijkse welzijn.

Voor een gelukkige Samojeed:

  • Canicross of wandelen met je meester
  • Interactieve en sportieve spellen om positief onderwijs aan te moedigen en de banden tussen hem en zijn meester te versterken

 • Laat hem niet te lang alleen, vanaf zeer jonge leeftijd, om de kans te verkleinen dat hij ongewenst gedrag zal ontwikkelen.

5. De chihuahua

Miniatuur maar vol energie, de Chihuahua heeft een kleurrijke persoonlijkheid! Deze kleine hond kan meedogenloos blaffen en grommen om zijn aanwezigheid te signaleren en zijn dominantie ten opzichte van mensen en dieren te laten gelden, vooral als ze groter zijn dan hij.

Deze koppige, zelfs territoriale houding is bedoeld om de kleine omvang ervan te compenseren. Ondanks zijn stoere uiterlijk is de Chihuahua echter een gevoelige hond die niet tegen eenzaamheid kan. Bedekt en omringd door liefde kan het een geweldige levensgezel zijn.

Tips om beter te leven met een Chihuahua:

 • Bied hem vanaf zeer jonge leeftijd progressieve en positieve socialisatie aan
 • Creëer prettige tijden met andere honden of mensen om angst te verminderen
 • Onderwijs en leer hem de levensregels met behulp van zachte methoden, versterkt door beloningen

6. De Jack Russell-terriër

Als het niet zo lijkt, is dit levendige hondje een echte bal van energie. Hij kan urenlang spelen zonder tekenen van vermoeidheid te vertonen! Dit kan zeer snel omslaan in hyperactiviteit, vooral als de meester hun specifieke behoeften niet serieus neemt. Daarom is het van cruciaal belang om uw Jack Russell te voorzien van een verscheidenheid aan activiteiten om zijn grenzeloze energie te kanaliseren en te voorkomen dat deze ondraaglijk wordt.

Soorten geschikte activiteiten:

 • Behendigheidstraining of andere hondensport die het gezamenlijke werk tussen meester en hond bevordert
 • Verstoppertjespellen om hun natuurlijke nieuwsgierigheidsinstinct te stimuleren
 • Dagelijks lange wandelingen, waarbij de locaties worden gevarieerd om nieuwe ruimtes te veroveren

Het team van BoyacaCultural bedankt jou hartelijk voor het lezen van ons artikel over de meest ondraaglijke hondenrassen. We hopen dat je ervan genoten hebt en er misschien zelfs wat van hebt opgestoken. We nodigen jou uit om dit artikel te delen met al je vrienden op sociale netwerken of via WhatsApp. Samen kunnen we meer mensen bewust maken van de verschillende aspecten van het hebben van een huisdier. Dus aarzel niet en verspreid het woord! Samen kunnen we een verschil maken en een positieve impact hebben op het leven van dieren. Bedankt voor jouw steun!

Hagazine » Blog » De meest ondraaglijke hondenrassen: de top 6 om te vermijden!