Kapsel: 5 professionele tips om na het kleuren uw natuurlijke kleur terug te krijgen

Evy de Koning

Ontdek de geheimen van kappers: Hoe je na een kleurbehandeling je originele haarkleur kunt herstellen met deze 5 deskundige tips.

Heeft u spijt van uw recente haarkleuring en verlangt u terug naar uw natuurlijke tint? Ontdek dan hier 5 professionele tips om na het kleuren uw oorspronkelijke haarkleur terug te krijgen.

Ben je aan het kleuren geweest en heb je er nu al spijt van? Maak je geen zorgen, we gaan de beste professionele tips met je delen om succesvol te zijn uw natuurlijke kleur terugkrijgen. Door deze tips te volgen, kunt u afscheid nemen van niet-flatterende tinten en kunt u uw haar er weer mooi uit laten zien.

1. Ga voor een geleidelijke vervaging

Bleken wordt vaak gezien als een radicale methode, maar kan ook op een zachte manier worden toegepast om het gemakkelijker te maken terug te keren naar de oorspronkelijke kleur. Hier zijn twee methoden:

Zachte toon-op-toon verkleuring

Deze methode bestaat uit het gebruik van een kleuring zonder ammoniak en peroxide, die minder agressief is voor het haar. Dit type product zorgt ervoor dat de kleur na verloop van tijd bij elke shampoo vervaagt, waardoor de natuurlijke kleur geleidelijk verschijnt. Dit vraagt ​​nog steeds regelmatig onderhoud om tijdens deze overgang een mooie uitstraling te behouden.

Karamelblonde balayage

Voor degenen die overdreven uitgesproken wortels tijdens de hergroei willen vermijden, is het ideaal om balayage te verkrijgen met verschillende tinten, inclusief enkele reflecties die dichter bij je oorspronkelijke kleur liggen (zoals karamelblond). Op deze manier zullen de overgangen vloeiender zijn en zullen de wortels beter blenden met de rest van het haar.

2. Gebruik gerichte haarverzorging

De juiste haarverzorgingsproducten kunnen helpen uw natuurlijke kleur te herstellen door de schade veroorzaakt door chemische kleuring te minimaliseren. Hier zijn drie essentiële producten:

  1. Herstellend nakleuring: dit type behandeling helpt bij het herstellen van haar dat beschadigd en verzwakt is door kleuring, door de haarstructuur te herstellen.
  2. Hydraterend masker: een masker op basis van plantaardige oliën (zoals kokosnoot-, zoete amandel- of avocado-olie) kan helpen het door kleurstoffen beschadigde haar intensief te voeden en de groei ervan te bevorderen.
  3. Cider azijn: Het wordt aanbevolen om uw haar één keer per week met appelciderazijn te spoelen om kleurresten te helpen verwijderen en tegelijkertijd de pH-balans van de hoofdhuid te behouden.

3. Bedek ongewenste kleuren

Als je een kleur hebt verkregen die te uitgesproken is of ver verwijderd is van je oorspronkelijke doel, is het mogelijk om deze kleur te bedekken met producten die minder schadelijk zijn voor je haar:

Neutrale henna

Neutrale henna helpt onaantrekkelijke tonen te verzachten zonder de gezondheid van uw haar in gevaar te brengen. Bovendien versterkt henna de haarvezels en zorgt het voor een natuurlijke bescherming van het haar.

Plantenkleuring

Plantenkleuring is gemaakt van plantenextracten en helpt mislukte kleurstoffen te camoufleren. Zorg er echter voor dat u de instructies op het product leest en vóór elke toepassing een allergietest uitvoert.

4. Zuiver je haar met ontgiftende behandelingen

  • Haarscrub: het verwijdert op milde wijze onzuiverheden die zich op de hoofdhuid hebben opgehoopt dankzij de microkorrels in de formule (bijvoorbeeld zeezout, suiker, jojobaparels). Het bevordert ook de geleidelijke eliminatie van kleurpigmenten.
  • Zuiverende shampoo: Dit type shampoo is rijk aan reinigende en verzachtende middelen en helpt bij het verwijderen van resten van stylingproducten en kleursporen. Gebruik één keer per week om overmatig uitdrogen van uw haar te voorkomen.
  • Zuiverend masker: Dit masker wordt vooral aanbevolen voor degenen die meerdere keren kleuringen hebben ondergaan en werkt als een complete ontgifting voor het haar, zodat het weer vitaliteit en glans krijgt.

5. Knip je punten regelmatig af

Aarzel niet om ongeveer elke twee maanden naar de kapper te gaan om je haarpunten te knippen, want dit heeft verschillende voordelen:

  1. Ontdoe het haar van gebieden die beschadigd zijn door het kleuren
  2. Voorkom dat breuk van de onderkant naar de bovenkant van het haar stijgt
  3. Regelmaat zorgt voor een meer esthetisch onderhoud van moderne kapsels

Het hebben van een goed onderhouden kapsel geeft de illusie van natuurlijke resultaten, zelfs als u tussen twee kleuren overstapt.

Door deze 5 professionele tips te volgen, is het terugkrijgen van je natuurlijke kleur na het kleuren verre van onmogelijk. Geduld en doorzettingsvermogen zijn niettemin de sleutelwoorden om terug te keren naar uw oorspronkelijke kleur en tegelijkertijd de gezondheid van uw haar te behouden.

Het team van BoyacaCultural wil je hartelijk bedanken voor het lezen van onze bijdrage! We hopen dat je onze professionele tips nuttig vond en ze zullen helpen om na het kleuren je natuurlijke haarkleur terug te krijgen. Als je denkt dat deze informatie ook nuttig kan zijn voor jouw vrienden, aarzel dan niet om dit te delen op sociale netwerken of WhatsApp. Vergeet niet dat delen ook zorgzaam is! We waarderen het enorm dat je de tijd neemt om onze artikelen te lezen en te delen. Doe mee aan onze gemeenschap en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en tips op het gebied van haarverzorging. Nogmaals bedankt namens allemaal hier bij BoyacaCultural.

Hagazine » Blog » Kapsel: 5 professionele tips om na het kleuren uw natuurlijke kleur terug te krijgen