Krijg snel een ijzersterke kont met 3 eenvoudige Pilates-oefeningen

Evy de Koning

Ontdek hoe je in een korte tijd een strakke en sterke bilpartij kunt krijgen met deze simpele maar effectieve Pilates-routines. Geen sportschool nodig, slechts 3 oefeningen voor resultaat!

Verlang je naar een stevige, strakke kont? Ontdek hoe je met slechts drie eenvoudige Pilates-oefeningen snel een ijzersterke derrière kunt vormen!

Droom je van een betonnen kont, maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek niet meer! We hebben voor u de drie meest effectieve Pilates-oefeningen verzameld om uw billen in een mum van tijd te versterken en vorm te geven. Deze bewegingen zijn gemakkelijk uit te voeren, zelfs voor beginners, en laten je profiteren van de vele voordelen van Pilates voor je gezondheid en je figuur.

De geheime voordelen van Pilates voor de billen

Pilates is niet alleen een methode om de houding, mobiliteit en kernkracht te verbeteren: het is ook zeer effectief om de bilspieren te trainen. Pilates-oefeningen zijn bedoeld om de spieren diepgaand te versterken en te versterken, wat hun harmonieuze ontwikkeling bevordert en overmatige volumetoename vermijdt. Resultaat: mooi gevormde, stevige en dikke billen, zonder urenlang gewichten te heffen. Als je regelmatig oefent, kunnen deze drie Pilates-oefeningen je billen in echt gewapend beton veranderen!

1. De brug

Waarom is deze oefening zo effectief?

De brug is een van de vlaggenschipoefeningen van Pilates voor de billen. Het maakt voornamelijk gebruik van de gluteus maximus, evenals van de stabiliserende spieren van het bekken en de wervelkolom (rotators, lumbale spieren, enz.). Het helpt de achterste keten te versterken en verbetert de bekkenstabiliteit.

Hoe dit te bereiken?

 1. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen, de voeten tegen de grond gedrukt en iets uit elkaar (op heupbreedte uit elkaar).
 2. Adem diep in. Terwijl je uitademt, duw je je hielen omhoog om je bekken voorzichtig naar de hemel te tillen, terwijl je ervoor zorgt dat je nek en schouders ontspannen blijven. Je bilspieren moeten goed aangespannen zijn en je dijen parallel.
 3. Houd deze positie een paar ademhalingen vast en laat dan langzaam je bekken zakken, waarbij je wervel voor wervel rolt totdat je terugkeert naar de startpositie.
 4. Voer tussen de 10 en 15 herhalingen uit, afhankelijk van uw niveau.

Truc: Om de oefening te intensiveren, tilt u één been op als u zich bovenaan de beweging bevindt en strekt u het voor u uit. Keer terug naar de startpositie en herhaal met het andere been. Je kunt ook een elastische band rond je dijen aanbrengen om de weerstand te vergroten.

2. De Pilates-schelp (shellshell)

Waarom is deze oefening zo effectief?

Naast het richten op de gluteus maximus, werkt Pilates Clam ook op de gluteus medius en gluteus minimus, die essentieel zijn voor het hebben van een goed gevormde kont. Deze beweging helpt ook de heupmobiliteit en de bekkenspierbalans te verbeteren.

Hoe dit te bereiken?

 1. Ga op uw zij liggen met uw benen licht gebogen en uw voeten elkaar raken. Uw hoofd moet op uw onderarm rusten of door uw hand worden ondersteund.
 2. Adem in en terwijl je uitademt, til je je bovenste knie voorzichtig op terwijl je je voeten bij elkaar houdt. Zorg ervoor dat u uw bekken niet beweegt en houd uw romp tijdens de beweging stabiel.
 3. Houd deze positie een paar seconden vast en laat dan langzaam je knie zakken terwijl je inademt.
 4. Voer tussen de 10 en 15 herhalingen uit en wissel dan van kant.

Truc: Voor meer intensiteit kun je een mini-elastische band rond je dijen aanbrengen, net boven de knieën.

3. De ezelschop

Waarom is deze oefening zo effectief?

De ezeltrap is een andere must-have om de bilspieren diepgaand te richten en hun vorm te vormgeven. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de gluteus maximus, maar ook van de hamstrings en de stabiliserende spieren van de romp. Het helpt ook de achterste keten te versterken en de lichaamsbalans te verbeteren.

Hoe dit te bereiken?

 1. Ga op handen en voeten zitten met je handen onder je schouders en je knieën onder je heupen.
 2. Adem in, en terwijl je uitademt, til je één been op, houd je knie 90 graden gebogen en duw je hiel naar de hemel. Je rug moet gedurende de hele beweging neutraal blijven en je bekken stabiel.
 3. Houd deze positie een paar seconden vast en laat dan langzaam je been zakken terwijl je inademt.
 4. Voer tussen de 10 en 15 herhalingen uit en wissel dan van been.

Truc: Om de oefening uitdagender te maken, kun je een elastische band om je enkels doen of enkelgewichten dragen.

Door deze drie Pilates-oefeningen in uw fitnessroutine op te nemen, kunt u snel een ijzersterke kont krijgen zonder dat u dure apparatuur nodig heeft of uren in de sportschool doorbrengt. Aarzel dus niet langer en begin vandaag nog met het vormgeven van je bilspieren met deze eenvoudige maar uiterst effectieve bewegingen!

Het team van BoyacaCultural wil je van harte bedanken voor het lezen van dit stuk. We hopen dat je inspiratie en motivatie hebt gevonden in de eenvoudige Pilates-oefeningen die we hebben gedeeld. We weten hoe belangrijk het is om een sterke basis te hebben, en we zijn blij dat we dat met jou kunnen delen. Als je denkt dat deze informatie nuttig kan zijn voor je vrienden, aarzel dan niet om het te delen op social media of via WhatsApp. Samen kunnen we een gemeenschap opbouwen die gericht is op gezondheid, welzijn en kracht. Bedankt voor je steun aan BoyacaCultural!

Hagazine » Blog » Krijg snel een ijzersterke kont met 3 eenvoudige Pilates-oefeningen