Ontdek de populairste kapsels voor sporten zonder schaamte!

Evy de Koning

Ontdek de top kapsels om stijlvol en comfortabel te sporten: zeg vaarwel tegen bad hair days in de sportschool!

Ontdek de meest modieuze en praktische kapsels die je met vertrouwen kunt dragen tijdens je sportieve activiteiten zonder je zorgen te maken over een bad hair day.

In de sportwereld is het essentieel dat u zich op uw gemak voelt bij het beoefenen van onze favoriete activiteiten. Dit vereist ook een passend en comfortabel kapsel waar u tijdens uw sessies geen last van heeft. Hier zijn enkele van de meest trendy en praktische kapsels om met een gerust hart te sporten!

De lage, relaxte knot: een tijdloze klassieker

Het lage, ontspannen knotje is een kapsel dat bijzonder gewaardeerd wordt door sportvrouwen, omdat het effectieve ondersteuning biedt en toch aangenaam blijft om te dragen. Om dit kapsel te verkrijgen, begint u met het zorgvuldig ontwarren van uw haar en verzamelt u het vervolgens in uw nek. Rol ze vervolgens op zichzelf op totdat ze een kleine cirkel vormen. Houd alles bij elkaar met een elastische band of clips. Dit snelle en gemakkelijke knotje is perfect voor zowel halflang als lang haar..

Tips voor een succesvolle lage knot

 1. Zorg ervoor dat u uw haar gelijkmatig verdeelt in de nek, om te voorkomen dat er een deel uit de knot glijdt.
 2. Gebruik discrete accessoires om uw knotje vast te zetten. Je kunt met name kiezen voor vleeskleurige haarspelden.
 3. Voor een meer casual stijl, aarzel niet om een ​​paar lokken aan de zijkanten te laten ontsnappen.

De Franse vlecht: trendy en praktisch voor tijdens het sporten

Een andere grote klassieker van kapsels die geschikt zijn voor sport is ongetwijfeld de Franse vlecht. Dit houdt je haar effectief op zijn plaats en voorkomt dat het in de weg zit tijdens je trainingen. Om een ​​Franse vlecht te maken, scheidt u eerst uw haar in drie gelijke strengen. Begin vervolgens met vlechten door regelmatig nieuwe strengen aan de buitenste delen toe te voegen en deze over het middendeel te plaatsen. Zet het uiteinde vast met een elastische band.

Wat zijn de favoriete kapsels om te sporten zonder je te schamen?
Wat zijn de favoriete kapsels om te sporten zonder je te schamen?

Variaties rond de Franse vlecht voor nog meer stijl

 • De stekelige vlecht: Bij deze variant van de Franse vlecht wordt je haar in twee delen verdeeld in plaats van in drie. Vlecht vervolgens, wissel secties af en voeg gaandeweg kleine strengen toe.
 • Afrikaanse vlechten: Zeer vergelijkbaar met Franse vlechten, worden Afrikaanse vlechten gemaakt door delen van het haar onder het middengedeelte te plaatsen in plaats van er bovenop. Dit type vlecht wordt vooral gewaardeerd vanwege het bewerkte uiterlijk en de uitstekende grip.
 • De dubbele waterval: Dit is een variant op de watervalvlecht die ideaal is voor sportvrouwen met lang haar. Het bestaat uit het maken van een dubbele vlecht, waarbij een paar strengen kunnen ontsnappen.

Het knotje opnieuw bekeken: een stijlvol kapsel geschikt voor sport

Tot slot vinden we onder de kapsels die in opkomst zijn als het gaat om het beoefenen van een sportactiviteit natuurlijk het knotje of de hoge chignon. Dit eenvoudige maar verfijnde kapsel bestaat uit een rond knotje dat op de kruin van het hoofd wordt geplaatst. Om dit te krijgen, bindt u uw haar in een hoge paardenstaart en wikkelt u het rond de basis voordat u het vastmaakt met een elastiek of clips.

Personaliseer je knotje voor een originele en sportieve look

 • Het dubbele broodje: in plaats van één knotje bovenop je hoofd te maken, kun je kiezen voor twee knotjes naast elkaar. Dit geeft een leuke en originele toets aan uw kapsel en biedt tegelijkertijd uitstekende ondersteuning.
 • Het gevlochten knotje: voor een nog uitgebreidere versie kun je één (of meer) vlecht(en) maken voordat je je knotje vormt. Dit geeft een gestructureerd en glad effect, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid van uw kapsel tijdens het sporten.
 • Het halve broodje: het houdt in dat je het haar bovenop in een knotje legt, terwijl het haar eronder blijft zweven. Ideaal voor sportsessies waarbij ze niet al hun haar willen steil maken.

Welk kapsel moet u kiezen, afhankelijk van uw sportactiviteit?

Nu je weet welke verschillende kapsels geschikt zijn voor sport, is een laatste criterium waarmee je rekening moet houden natuurlijk het soort activiteit dat je beoefent. Bepaalde kapsels zullen inderdaad beter geschikt zijn voor specifieke sporten. Bijvoorbeeld :

 • De lage knot is bijzonder geschikt voor sporten waarbij een helm wordt gedragen, zoals fietsen of paardrijden, omdat deze vrij is.
 • Voor watersporten zoals zwemmen, kies voor een strakke vlecht of Afrikaanse vlechten die goed bestand zijn tegen water en tijdens het sporten niet loskomen.
 • Teamsporten, vooral balsporten, zorgen ervoor dat je de voorkeur geeft aan een kapsel dat goede grip biedt, zoals een knotje of Franse vlechten.
 • Als je yoga of pilates beoefent, kies dan voor een eenvoudig kapsel met laag volume, zoals een laag knotje of een Franse vlecht.

Al deze kapsels helpen je dus niet alleen gefocust te blijven op je sportieve doel, maar helpen je ook ten volle te genieten van je activiteit. Het enige dat u hoeft te doen, is ze uitproberen en degene vinden die het beste bij u past!

Het team van BoyacaCultural wil je graag bedanken voor het lezen van ons artikel. Jouw interesse en tijd worden enorm gewaardeerd! We hopen dat je het nuttig en informatief hebt gevonden. Als je denkt dat dit artikel interessant kan zijn voor jouw vrienden, aarzel dan niet om het te delen op je sociale netwerken of via WhatsApp. Het delen van kennis is een prachtige manier om elkaar te helpen en te groeien. Onze dankbaarheid is groot en we nodigen je uit om deel te blijven uitmaken van onze lezersgemeenschap. Samen kunnen we een verschil maken in de wereld van cultuur!

Hagazine » Blog » Ontdek de populairste kapsels voor sporten zonder schaamte!